miercuri, 22 aprilie 2020

Publicat la 4/22/2020 05:04:00 p.m. de

Biserica faptelor bune: Protopopiatul Agnita


Protopopiatul Agnita a oferit 3.800 lei Spitalului Orăşenesc Agnita pentru achiziția de echipamente medicale. Totodată, în parteneriat cu Restaurantul „La Prut“, oferă zilnic o masă caldă pentru 45 de persoane vârstnice singure, lipsite de sprijin financiar. În ultimele zile a distribuit persoanelor în dificultate, prin intermendiul voluntarilor, alimente în valoare de 4.020 lei.


„Din dorința de-a răspunde chemării slujirii aproapelui, pe care Dumnezeu o lansează permanent în lume, dar mai ales acum, în contextul pandemiei, Protopopiatul Agnita, judeţul Sibiu, s-a implicat concret în problemele sociale, prin mai multe acțiuni, alăturându-se, astfel, activității filantropice, la nivel de Arhiepiscopie și Biserică. Acestea s-au derulat datorită implicării mai multor parohii din Protopopiatul Agnita şi unele dintre ele continuă zilnic în această perioadă.
În perioada care a început odată cu instituirea stării de urgență  în țara noastră, până în momentul de față, cel puțin, Protopopiatul Agnita  s-a implicat, oferind soluții și ajutor, pe cât a fost posibil, acolo unde a fost nevoie. Iată următoarele demersuri  interprinse care vor continua, până când situația o va cere:

·         S-a intervenit prin oferirea de sprijin financiar în valoare de 3.800 lei Spitalului Orăşenesc Agnita pentru achiziționarea de echipamente medicale.  Acțiunea, la care  au luat parte 14 parohii din protopopiat a făcut  parte din  proiectul Grupului de susținere Agnita, constituit din persoane fizice sau juridice, care și-au  propus drept scop, asigurarea spitalului și echipajului SMURD cu echipamente necesare în lupta anti COVID 19;

·         masă caldă, oferită zilnic pentru 45 de persoane vârstnice, care sunt lipsite de sprijin financiar și sunt singure, din parohiile Agnita I, II, III, Ruja și Coveș. Proiectul se derulează în parteneriat cu Restaurantul „La Prut“, care dăruiește o ciorbă zilnic. Parohiile partenere la acțiune, ofera voluntari pentru distribuire, iar uneori un meniu complet, persoanelor în cauză;

·         Au fost distribuite alimente în valoare de 4.020 lei, persoanelor în dificultate. Acțiunea s-a desfășurat la nivelul mai multor parohii din protopopiat.


De asemenea, au fost distribuite pachețele cu cărți de rugăciuni, mir, tămâie, mai multor persoane vârstnice. S-au făcut cumpărături pentru persoanele care prezentau risc de îmbolnăvire.  Pe alocuri, în protopopiat au fost dăruite copiilor pachețele de Paști. S-au distribuit produse igienice, viziere cabinetelor medicale. Au fost achiziționate de parohii 125 de măști reutilizabile și distribuite acolo unde a fost nevoie.
Toți preoții au încercat o apropiere spirituală de credincioșii lor, prin acțiunile întreprinse, prin distribuirea de paști, prin oferire de lumină sfântă, de la Ierusalim sau prin accesibilitatea la distanță, prin mijloacele media, oferită credincioșilor  la slujbele săvârșite în biserică. Prin toate aceste acțiuni, desfășurate cu respectarea  măsurilor sanitare impuse, preoții din protopopiat, cu ajutorul voluntarilor, cărora le mulțumește în mod deosebit, cu ajutorul din partea unor credincioși binevoitori, împlinesc misiunea filantropică, atât de necesară în aceste momente“, arată pr. Andrei IANCU, într-un comunicat postat pe pagina oficială a Mitropoliei Ardealului.

    Trimite prin e-mail