joi, 23 aprilie 2020

Publicat la 4/23/2020 12:31:00 p.m. de

Willy Schuster are nevoie de sânge

UPDATE (24.04.2020): Vilhelm Schuster va fi operat astăzi, după ce stocul de sânge, grupa AB, a devenit suficient pentru această intervenție la Spitalul Județean Tg. Mureș. „Dragilor, va multumim din tot sufletul! Tati astazi va putea fi operat pentru ca s-au gasit suficienti donatori de sange! Multumim fiecaruia dintre voi!“, a spus Josh Schuster, fiul său cel mare.




Cunoscut ca „gospodarul de la Bio Moșna“, activist de mediu și voluntar în diverse acțiuni sociale, Vilhelm Schuster are nevoie de noi. Diagnosticat cu cancer la colon, a fost internat ieri la Spitalul din Tg. Mureș, pentru o operație care să-i redea sănătatea. Are însă nevoie de sânge. Apelul a fost făcut atât de fiul său cel mare, cât și de Crucea Roșie - Subfiliala Mediaș.

Fără strop de sânge

Din păcate, la Spitalul din Tg. Mureș nu există sânge de tip AB. „ Vilhelm Schuster este internat la Târgu Mureș, secția Chirurgie 1. La spitalul respectiv nu au niciun strop de sânge din această grupă și nu îl pot opera până nu au sânge. Operația are în vedere un cancer descoperit de curând“, arată Markus Schuster, într-o postare pe facebook. Apelul său a avut ecou până în Călărași, primind promisiuni de la un donator de sânge AB4.


Apelul băiatului cel mare

„Vreau să apelez la voi, prieteni, cunoștințe sau oricine ești, dacă poți dona sânge de tip AB, sau știi pe cineva care are tipul ăsta de sânge, poți să o faci oriunde în țară. Vreau să vă mulțumesc pentru mesajele pe care mi le-ați trimis, pentru rugăciuni, gânduri bune și vă mulțumesc că sunteți alături de noi și sper ca taică-meu să fie operat mâine și să fie iarăși sănătos ca să putem să auzim atâtea chestii faine de la el. 
Dacă poți și vrei să donezi sânge pentru tatăl meu, Willy Schuster, aici ai detalii:
- Poți dona la orice centru de transfuzii cu mențiunea numelui beneficiarului
Schuster Vilhelm
data nașterii: 27.07.1966
str. Cetății nr. 543
Moșna, Jud. Sibiu
Internat la Tg. Mures
Secția CHIRURGIE 1“, este apelul fiului cel mare Josh Schuster.


Vilhelm Schuster

Născut la Oradea, Vilhelm Schuster s-a făcut remarcat după 1999, când s-a întors din Germania, împreună cu medieșeanca Lavinia Schuster, pentru a-și întemeia o mică gospodărie în Moșna. Au învățat agricultură bio în Elveția și America și și-au propus să încerce cultivarea legumelor în regim ecologic lângă Mediaș. În paralel au achiziționat și câteva animale, pentru propriul consum. S-au adaptat atât de bine noii vieți încât micuța ferma s-a transformat repede în ceea ce numim astăzi Bio Ferma de la Moșna, una renumită în țară.

Vilhelm a devenit chiar portavocea agriculturii de tip ecologic, participând la numeroase întâlniri la Ministerul Agriculturii și chiar la proteste europene pe această temă. La un moment dat s-a înscris în USR, în speranța că poate mișca mai bine lucrurile și mai ales poate lupta împotriva corupției. A renunțat însă la scurt timp.

„Creștem și cultivăm exclusiv bio, suntem mândri să dovedim că gospodăriile țărănești din România pot rezista cu metodele tradiționale, fără chimicale agresive și dăunătoare. Rezistăm prin orice mijloace land-grabberi-lor agresivi, marilor corporații și autocraților europeni care cred că știu cum se face viața la țară din spatele unui birou. Viața la tară ne face fericiți, iar produsele noastre îi fac fericiți și pe alții. Primim vizitatori zilnic, pentru cașcaval, smântână, brânză proaspătă, dulcețuri, lapte, un prânz, un zâmbet, o vorba bună și o încurajare din suflet. Vă așteptăm și pe dumneavoastră cu drag.“, este mesajul Bio-Moșna. 


    Trimite prin e-mail