vineri, 24 aprilie 2020

Publicat la 4/24/2020 06:00:00 p.m. de

Bani buni pe timp de criză!


Consiliul Județean are de împărțit peste 3 milioane de lei, printr-o nouă rectificare bugetară, joi 30 aprilie. Cei mai mulți bani merg către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, aproape 30 la sută din întreaga sumă fiind reprezentată de sponsorizări. Bani merg și către plata angajaților, pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.


Rectificare de buget

Consiliul Județean se va reuni, în ședință ordinară, joi 30 aprilie, unul dintre proiecte vizând proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al Județului Sibiu și a bugetelor instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local pe anul 2020.

Bani din impozitul pe venit

Bugetul va fi suplimentat cu 2.768.000 de lei, în conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 și a adresei Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu nr. 7777/23.04.2020, din cote defalcate din impozitul pe venit. Cea mai mare sumă merge, așa cum anunța președinta Consiliului Județean, Daniela Câmpean, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, aflat în prima linie în bătălia cu Covid 19. Mai mult, vor fi prinși în buget și banii din sponsorizări.


SCJU primește aproape 3 milioane de lei

Așadar, la capitolul cheltuieli, 2.941.000 lei merg către Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, pentru actualizarea listei de investiții cu aparatură medicală și nemedicală pentru asigurarea suportului medical tehnic necesar gestionării pandemiei de coronavirus și pentru achiziția de medicamente, reactivi și material de laborator pentru pacienții COVID 19, precum și pentru servicii medicale spitalicești.

30 la sută, din sponsorizări

De-a dreptul entuziasmant, aproape 30 la sută din întreaga sumă o reprezintă gestul oamenilor și firmelor care au venit în sprijinul spitalului, prin sponsorizări. Practic, nu mai puțin de 972.350 lei reprezintă sponsorizări încasate pentru tratamentul pacienților cu COVID 19, după ce, în perioada 27 martie – 3 aprilie, au mai fost distribuiți 904.250 lei din sponsorizări.
Apoi, 327.650 lei reprezintă contracte încheiate cu CASS pentru servicii medicale spitalicești, iar 1.641.000 lei  reprezintă venituri din contractele încheiate cu Direcția de Sănătate Publică din sume alocate de la bugetul de stat pentru acțiuni prioritare prin programe de sănătate care gestionează pacienții cu COVID 19.

Bani pentru părinții din Consiliul județean

36.200 lei costă plata angajaților din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Sibiu care beneficiază de prevederile Legii nr 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporarea a unităților de învățământ. Aprobarea sumei intră în proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al Județului Sibiu, în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni.

Bani către Spitalul de Pneumoftiziologie

Consiliul Județean suplimentează bugetul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu cu 122.070 lei reprezentând venituri din contractele încheiate cu Direcția de Sănătate Publică din sume alocate de la bugetul de stat, donații și sponsorizări și alte venituri din valorificări, precum și virări de credite bugetare.

Site în loc de iluminare parcare

De asemenea, 10.000 de lei, care erau alocați inițial la proiectul „Sistem iluminat parcare“, vor merge către creația și implementarea site-ului Sala Transilvania, conform solicitării Serviciului Public Sala Transilvania.

Prin această rectificare, Consiliul Județean Sibiu urmărește asigurarea de fonduri pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, plata angajaților în contextul închiderii temporare a unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare ordonatorilor secundari și terțiari de credite în vederea desfășurării activității acestora în condiții bune.

    Trimite prin e-mail