vineri, 24 aprilie 2020

Publicat la 4/24/2020 03:06:00 p.m. de

Campioana noastră se antrenează acasă, la Mediaș


Andreea Dragoman parcurge perioada stării de urgență acasă, la Mediaș. Încearcă să se mențină în formă, cu două antrenamente pe zi, doar fizice, însă mărturisește că îi lipsesc tare mult competițiile. Perioada de întrerupere a venit la scurt timp după cele 2 podiumuri la Europenele U21 din Croația.


Parte din noul val de talente ale tensiului de masă românesc, Andreea Dragoman (CSA Steaua București) nu-și mai poate destabiliza adversarele, pe perioada stării de urgență, cu celebrul ei truc, acela de a învârti mingea pe unghii înainte de serviciu. „Sunt acasă, la Mediaș, am venit de o lună și o săptămâna aproape. Din păcate nu mă pot antrena, doar fizic, așa că alerg și fac exericiții fizice prin casă sau cu bicicleta pe afară. Încerc în fiecare zi să fac câte două antrenamente“, a declarat Andreea Dragoman, într-un interviu acordat Nova Tv.

Meci cu fratele

Și totuși, din dor de joc, a amenajat o masă în casă și și-a provocat fratele la un meci. „Chiar dacă nu mă pot antrena, nu pot sta departe de tenisul de masă, așa că l-am provocat pe fratele meu la un meci“, este mesajul însoțit de imaginea postată pe pagina de socializare a Andreei.


Îi lipsesc întrecerile internaționale

Tinerei noastre campioane îi lipsesc mult competițiile, chiar dacă se declară norocoasă că a apucat să bifeze 2 dintre cele mai importante întreceri din acest an: Campionatele Europene din luna martie, de la Varazdin (Croația) și Campionatele Naționale desfășurate la București, în perioada 28 februarie – 1 martie. „Sunt norocoasă că au fost competițiile cele mai importante din acest an, chiar înainte să înceapă pandemia. Am avut Campionatul Național (argint – dublu fete și dublu mixt) și Europenele din Croația (am jucat finala, am pierdut-o, așadar medalia de argint și bronz – dublu fete). Îmi doream foarte mult o medalie la individual, la Campionatul European. Este foarte bun și argintul, având în vedere că anul trecut nu am reușit să vin acasă cu nicio medalie“, a mărturisit Andreea Dragoman.

 „Îmi doresc foarte mult să joc în cât mai multe competiții internaționale și să urc în clasamentul mondial.“ Andreea Dragoman

Sportiva Andreea Dragoman avea să devină cel mai tânăr cetățean de onoare al municipiului Mediaș, la numai 16 ani, titlul fiindu-i oferit în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 20 decembrie 2016.

Carieră

Andreea Dragoman „a început să joace tenis de masă când nici nu împlinise șapte ani, la  Mediaș, la C.S. Romgaz, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Vaida, iar primul rezultat notabil l-a obținut trei ani mai târziu, în 2007, când s-a clasat pe primul loc la Top 16 Europa, competiție rezervată minicadetelor.
Din 2011, când a cucerit titlul european la minicadete, la simplu, a înregistrat rezultate de marcă în fiecare an. În 2012, și-a apărat cu succes titlul la simplu, la CE de minicadete, în 2013, s-a clasat pe locul 3 la dublu fete la CE, iar în 2014 a făcut parte din echipa care a urcat pe prima treaptă a podiumului continental. Tot în 2014, a fost numărul 1 Top 10 Europa cadete, performanță reeditată în 2015, an în care a obținut și medalia de bronz la simplu, la CE.
În 2016, considerat cel mai bun an al sau în competiția junioarelor, a ocupat locul 2 în Top 10 Europa, a fost a treia în Grand Final, a făcut parte din echipa României care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului CE, alături de Adina Diaconu, Andreea Clapa și Mihaela Plaeașu, și a culminat cu cucerirea titlului mondial la dublu, alături de Adina Diaconu.
În 2017, s-a transferat la clubul timișean ACS Dumbrăvița, a obținut medalia de argint la dublu fete, la Campionat European U21 și a fost componentă a echipei României clasate pe locul 3 la Campionatul Mondial.
În 2018, a urcat pe treapta a doua a podiumului național în întrecerea de simplu a senioarelor, iar la Campionatul European U21 de la Minsk, la dublu fete, a obținut medalia de blonz, alături de Adina Diaconu. Ultimul său trofeu la junioare a fost medalia de bronz obținută cu echipa României, alături de Tania Plăian, Andreea Hudușan, Luiza Popescu și Elena Oprea, la Campionatul European U18.
Grație rezultatelor excelente, și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018, unde a cucerit medalia de bronz în proba de simplu, devenind prima jucătoare de tenis de masă din Europa pe podiumul JOT“, conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

    Trimite prin e-mail