vineri, 28 februarie 2020

Publicat la 2/28/2020 11:35:00 a.m. de Anonim

Ziua Protecției Civile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sărbătorește, pe 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile din România. 


Alex PÎNTEA

Aceasta va fi marcată  printr-o serie de activități, desfășurate în perioada 26 februarie - 4 martie, specifice misiunii de salvatori și dedicate informării și modului de comportare a cetățeanului în diferite situații de calamitate. Astfel, vineri, va avea loc Ziua Porților Deschise la sediul subunității Mediaș, la fel ca și în celelalte subunități din județ. De asemenea, în data de 2 martie, este programat la Muzeul Gazelor Naturale un eveniment dedicat Zilei Protecției Civile.

Înființată prin decret regal

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Căpitan Dumitru Croitoru» al județului Sibiu sărbătorește, pe 28 februarie, Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal numărul 468 din 28 februarie 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României ca «Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene», acest moment fiind considerat data de naştere a Protecţiei Civile în România. Această zi aniversară va fi marcată printr-o serie de activități, în scopul  creșterii gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței modului de comportare în cazul producerii unui cutremur, a dobândirii cunoștințelor de prim ajutor medical și a informării privind programul de voluntariat «Salvator din pasiune»”, a detaliat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
    Trimite prin e-mail