vineri, 28 februarie 2020

Publicat la 2/28/2020 11:34:00 a.m. de Anonim

Lucrări reluate în Vitrometan și Vasia


Constructorii au redeschis șantierele în mai multe zone din Mediaș.


Alex PÎNTEA 

Străzile Sticlei și Școlii din cartierul Vitrometan vor fi gata în aproximativ două luni. Pe cele două artere s-au desfășurat lucrări de reabilitare a rețelei de apă și de canalizare menajeră. Proiectul mai cuprinde reamenajarea trotuarelor, amenajarea de parcări acolo unde este posibil și turnarea de covor asfaltic.

Gata în aprilie

Străzile Sticlei și Școlii au intrat într-un proces de reabilitare la sfârșitul anului trecut. Odată finalizate lucrările de apă-canal, s-a trecut la reabilitarea trotuarelor, care va fi urmată de amenajarea unor locuri de parcare acolo unde va fi posibil, iar ulterior se va turna covor asfaltic. Cele două artere din cartierul Vitrometan vor fi gata în circa două luni. „Încet, încet, vrem să deschidem toate șantierele pe care le avem în oraș. Încă de anul trecut am început un amplu program de întreținere a drumurilor și pot să spun că acum se lucrează pe străzile Școlii și Sticlei și apreciez că în aproximativ o lună - o lună și jumătate vom putea veni și cu programul de covoare asfaltice. Consider că lucrările se derulează în condiții normale și mă bucură faptul că, deși ne aflăm în luna februarie, condițiile meteo ne permit să efectuăm astfel de lucrări”, a explicat Gheorghe Roman, primarul municipiului de pe Târnava Mare.


Se lucrează și în Vasia

Tot zilele trecute au fost reluate lucrările și în cartierul Vasia. După ce străzile Castanilor, Octavian Goga și Toma Ionescu, au fost finalizate anul trecut, în prezent se lucrează pe strada George Topîrceanu, care va fi și ea gata în această vară. Pe această arteră se va reabilita sistemul rutier, se vor amenaja trotuarele, dar și locuri de parcare noi, respectiv se vor derula lucrări de introducere a rețelei de canalizare pluvială. După finalizarea lucrărilor de pe strada George Topîrceanu va urma strada Gheorghe Pop de Băsești. „În urmă cu aproximativ doi ani, am început un program amplu de modernizare a cartierului Vasia. Anul trecut am finalizat lucrările pe trei străzi, Castanilor, Octavian Goga și Toma Ionescu, iar anul acesta, pentru că timpul ne permite, am început lucrările pe George Topîrceanu. Apreciez că până în vară vom finaliza întreaga lucrare, care se ridică la aproximativ 2,5 milioane lei. Vom trece apoi mai departe la strada Gheorghe Pop de Băsești, acolo unde anul acesta vom începe lucrările, iar anul viitor le vom finaliza”, mai spune Roman.
    Trimite prin e-mail