vineri, 28 februarie 2020

Publicat la 2/28/2020 11:36:00 a.m. de Anonim

A doua ediție a șezătorii de la Boarta



Cu sprijinul Protopopiatului ortodox Mediaș și al Primăriei comunei Șeica Mare, în localitatea Boarta a avut loc, sâmbătă, 22 februarie, cea de-a doua ediție a șezătorii dinaintea intrării în Postul Mare.


Oaspeți de la Buia

Membrii comunității sătești, îmbrăcați în costume populare, s-au strâns la asfințit de soare în căminul cultural din localitate pentru a lua parte la acest eveniment. Bucuria a fost deplină la această șezătoare deoarece au participat credincioși din parohia vecină Buia, în frunte cu preotul paroh Ovidiu Oprea. De asemenea, nu au lipsit nici autoritățile locale, reprezentate de primarul Nicolae Șușa și viceprimarul Florin Benghea, precum și cadre didactice din localitate.



Momente plăcute

Pe lângă cântecele de șezătoare, s-au pus în rol jocuri ce odinioară erau practicate la șezătoare, care au furat zâmbetele celor prezenți. „Pentru câteva ceasuri am trăit împreună crâmpeie din timpurile bunicilor, unde tihna, zâmbetele și buna dispoziție s-au așezat pe chipurile celor prezenți. La finalul șezătorii, înainte de a se prinde atât cei tineri, cât și cei mai în vârstă într-o horă, preotul paroh George Ghincea a prezentat un colaj de imagini de la prima șezătoare, care a avut loc în luna martie 2019, apoi s-au vizionat câteva filmulețe cu mari duhovnici români legate de viața de familie, amintind faptul că în Patriarhia Română anul 2020 este dedicat pastorației părinților și copiilor“, au mărturisit participanții la eveniment.
La final, toți cei prezenți au luat parte la o masă tradițională.
    Trimite prin e-mail