sâmbătă, 22 februarie 2020

Publicat la 2/22/2020 10:22:00 a.m. de Anonim

Administratorii fondurilor cinegetice, consultați de CJ Sibiu pentru amplasarea indicatoarelor de avertizare

Consiliul Județean Sibiu informează că a organizat în data de 19 februarie o primă întâlnire cu administratorii fondurilor cinegetice din județul Sibiu pentru a identifica zonele din drumurile județene pe unde animalele sălbatice traversează sau circulă, în vederea amplasării de indicatoare de semnalizare ”Atenție animale”.

Acest demers vine în urma sesizărilor cu privire la prezența animalelor sălbatice pe zona carosabilă și a numeroaselor accidente rutiere produse din cauza animalelor sălbatice.
Ședința a fost prezidată de vicepreședintele Marcel Luca, secondat de ing. Daniela Stoica, șef Serviciu Investiții, Patrimoniu, și a reunit 16 reprezentanți ai fondurilor cinegetice din județul Sibiu, reprezentanți ai Agenției Județene pentru Protecția Mediului Sibiu, ai Gărzii Forestiere Brașov și ai SC Drumuri și Poduri SA, societate aflată sub autoritatea CJ Sibiu, precum și funcționari din Direcția Tehnică.
”Intenția noastră este să creăm o colaborare între noi, ca administratori ai drumurilor județene, și dumneavoastră, ca administratori de fonduri cinegetice, pentru ca împreună să găsim soluții să îmbunătățim situația, să oferim șoferilor mai multe date despre condițiile de trafic atunci când merg pe un drum și să evităm situațiile neplăcute care apar în urma unor astfel de accidente, când se deschid procese, se cer despăgubiri și ajungem să fim obligați să plătim astfel de sume, lucru pe care nu ni-l dorim”, a declarat vicepreședintele Marcel Luca.
La rândul său, Daniela Stoica și-a exprimat speranța că în urma colaborării cu gestionarii fondurilor de vânătoare din județ se va putea face o mai bună prevenție a accidentelor din cauza animalelor sălbatice, prin identificarea zonelor roșii, a culoarelor de trecere ale animalelor. În aceste zone vor fi montate indicatoare rutiere, cu propunerea de a fi stabilite și reglementări de viteză, cu acceptul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.
„Un exemplu de drum frecvent tranzitat de animalele sălbatice pentru adăpare din râul Hârtibaciu este drumul județean DJ 106, între Dealul Dăii și Nocrich, pentru care o să se prevadă suplimentarea panourilor de avertizare și a indicatoarelor rutiere, în zone ce vor fi stabilite împreună cu administratorii fondurilor cinegetice. La fel se va proceda și pe alte tronsoane de drumuri județene, în urma transmiterii către administratorii fondurilor cinegetice a hărților cu drumurile județene din fiecare fond cinegetic, în vederea realizării unui program de măsuri pe care îl vom stabili de comun acord cu factorii interesați și cu Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu”, a precizat Ioana Căpățînă, purtător de cuvânt al CJ Sibiu.
    Trimite prin e-mail