sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Publicat la 1/11/2020 09:38:00 a.m. de Redacţie

Liber la impozite, dar și la amenzi


Medieșenii își pot plăti datoriile la bugetul local. 


Alex PÎNTEA

Impozitele şi taxele locale aferente anului în curs se vor putea plăti la Mediaș începând cu ziua de vineri. La ghişeele Direcţiei Fiscale Locale, se încasează deocamdată doar restanţele din anul anterior, dar şi amenzile. Anul acesta cei care își vor achita integral impozitele până la sfârșitul lunii martie vor beneficia de o bonificație de 5%. Luna aceasta se pot depune cereri pentru reducerea taxei de salubritate.

Bonificație de 5%

Casieriile Direcţiei Fiscale Locale Mediaș sunt deschise de la începutul acestei săptămâni, însă nu s-au încasat deocamdată decât restanţe din anul trecut sau amenzi. Impozitele aferente anului în curs se vor putea plăti din data de 10 ianuarie. Contribuabilii care își vor achita integral datoriile către bugetul local până în data de 31 martie, vor beneficia de o bonificație de 5%. „În prezent, sunt încasate impozitele și taxele restante de anul trecut sau anii anteriori și se pot plăti diferite taxe judiciare, extrajudiciare, taxe de timbru sau amenzi, urmând ca de vineri, 10 ianuarie, să fie încasate impozitele aferente acestui an. Locuitorii municipiului Mediaș și ai satului aparținător Ighișu Nou, pot beneficia de bonificația de 5% dacă plătesc integral impozitele și taxele locale până în data de 31 martie”, spune Dan Mărginean, directorul executiv al Direcției Fiscale Locale. 

Taxă redusă

Medieșenii care nu folosesc un imobil sau care locuiesc singuri pot depune o cerere în baza căreia vor primi o reducere la taxa de salubritate. Termenul de depune al acesteia la Direcția Fiscală Locală, este până la sfârșitul lunii ianuarie. „În această lună, Direcția Fiscală Locală Mediaș primește cererile pentru reducere sau scutire de la plata taxei de salubritate. De aceste reduceri sau scutiri pot beneficia proprietarii acelor imobile unde nu locuiește nicio persoană sau locuiește o singură persoană. În cazul în care nu locuiește nicio persoană taxa se reduce cu 50%, iar în acele imobile unde locuiește o singură persoană taxa de salubritate va fi redusă cu 25%”, a adăugat Mărginean.
    Trimite prin e-mail