vineri, 29 noiembrie 2019

Publicat la 11/29/2019 04:28:00 p.m. de Redacţie

Gaz Metan a acumulat 27 puncte și a urcat pe poziția a 5-a a clasamentului Ligii I


Gaz Metan Mediaș a încheiat la egalitate partida cu FC Botoșani, scor 0-0. Portarul Răzvan Pleșca a apărat un penalty inexistent acordat de centralul Radu Petrescu în prima repriză, iar în actul second, șutul lui Dumitru Cardoso a lovit bara porții adverse. Astăzi, de la ora 18.00, Gaz Metan va întâlni în deplasare Astra Giurgiu, în partida care va deschide runda a XVIII-a a campionatului.

Alex PÎNTEA
 
În minutul 12 al partidei disputate duminica trecută la Mediaș, Stefan Ashkovski a căzut în afara careului de 16 metri, fără să fie atins, iar centralul Radu Petrescu a acordat eronat lovitură de pedeapsă. A executat Jonathan Rodriguez, dar Răzvan Pleșca a reușit să rețină șutul acestuia. În minutul douăzeci și șase, portarul Gazului și-a salvat din nou echipa cu o dublă intervenție în situație de unu la unu, mai întâi cu Stefan Ashkovski, iar apoi cu Mihai Roman. La poarta cealaltă, cu 7 minute înainte de pauză, Ely Fernandes a trimis un șut-centrare, cu efect, portarul Eduard Pap a fost depășit, dar mingea a trecut razant cu poarta.

Au avut o bară

La 12 minute de la reluarea jocului, Darius Olaru l-a lansat pe partea stângă pe Dumitru Cardoso, acesta a șutat, portarul Eduard Pap a atins mingea care a lovit bara și a ieșit în afara terenului de joc. La cealaltă poartă, în minutul 77, Reagy Ofosu a pătruns în careul de 16 metri, a șutat, dar Răzvan Pleșca a reușit să respingă spectaculos. S-a încheiat în cele din urmă 0-0, iar Gaz Metan a ajuns la 27 puncte și a urcat pe poziția a 5-a a clasamentului, la egalitate de puncte cu FCSB, care ocupă în prezent ultimul loc din play-off.


Rezultat bun

La finalul partidei încheiate la egalitate cu FC Botoșani, tehnicianul alb-negrilor și-a felicitat jucătorii pentru efortul depus. Edi Iordănescu a arătat că Gaz Metan a întâlnit o echipă foarte bună, într-un context dificil pentru formația sa. „Răzvan Pleșca trebuie să fie declarat omul jocului, dar el a apărat un penalty care nu a fost. M-a supărat că am încasat acel penalty, dar nu vreau să acuz arbitrajul. A fost un joc într-un context dificil pentru noi. Nu am fost în ritm și am avut unele absențe. Trebuie să fim realiști, am întâlnit o echipă extrem de bună, cu jucători buni de la jumătatea terenului în sus, o echipă cu tranziție, viteză de joc și profunzime. Una peste alta, salut efortul echipei, am mai adunat un meci fără înfrângere. Echipele care vor avea stăpânire de sine vor avea câștig de cauză în acest sezon”, a conchis Iordănescu.

Concursuri pentru suporteri

La pauza partidei dintre Gaz Metan și FC Botoșani, trei suporteri ai alb-negrilor au câștigat, prin tragere la sorți, câte un tricou cu numărul 10 purtat de Darius Olaru. Tot atunci, mai mulți suporteri aleși prin tragere la sorți dintre spectatorii prezenți la meci, au tras de la punctul cu var. Poarta a fost apărată de Albert Popa, unul dintre portarii Gazului Metan. După mai multe serii de penalty-uri, câștigătorul a fost Șerban Ioan Octavian. Premiul câștigat de acesta a fost o minge cu autografele jucătorilor Gazului Metan.
    Trimite prin e-mail