vineri, 29 noiembrie 2019

Publicat la 11/29/2019 04:26:00 p.m. de Redacţie

Vești bune la Axente Sever



Locuitorii comunei Axente Sever sunt invitați și în acest an la tradiționalul concert de colinde, care va avea loc pe data de 12 decembrie, începând cu ora 18.

„Evenimentul a ajuns la a 12-a ediție, fiind o adevărată tradiție ce are loc în fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă în Axente Sever“, a explicat primarul Marius Grecu.
Nume cunoscute ale scenei muzicale folclorice vor urca pe scenă, pentru a vesti Nașterea Mântuitorului într-un spectacol din care nu vor lipsi colindele traționale românești, aducând astfel magia sărbătorilor de iarnă în sânul comunității locale și nu numai. Printre invitații acestei ediții, care vor încânta publicul prezent la eveniment, se numără îndrăgitul interpret Marius Ciprian Pop, Ansamblul Folcloric Profesionist Junii - Cindrelul Sibiului și corul „Ioan Axente Sever“ din localitate.

Transport public în zona de nord

Recent, primarul Marius Grecu a participat la o ședință care a avut loc în municipiul Mediaș, pentru a discuta posibilitatea înființări unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară pentru transportul de persoane în nordul județului Sibiu. „Această nouă structură, din care vor face parte mai multe primării din partea de nord a județului Sibiu, inclusiv Primăria comunei Axente Sever, va încerca să rezolve problema transportului de persoane între localități, în special pentru a veni în sprijinul persoanelor care fac naveta spre și dinspre municipiul Mediaș. După înființarea acestei noi asociații, aceasta ar urma să își înceapă activitatea peste aproximativ un an de zile“, menționează Grecu.

Elevii, implicați în viața comunității

Cu ocazia Zilei Porților Deschise la Primăria comunei Axente Sever, elevii școlii gimnaziale din comună au participat la ședința Consiliului Local, alături de primarul Marius Grecu, directorul Dumitru Constantin. „Atmosfera a fost una cordială și deschisă, s-au pus întrebări și s-au dat răspunsuri.

Un alt proiect realizat în săptămâna «Școala altfel», denumit sugestiv «Primar pentru o zi», a fost întâmpinat cu interes de către elevii școlii gimnaziale Axente Sever. Activitatea s-a desfășurat la Primărie, iar ca și obiective s-a urmărit dezvoltarea simțului civic, implicarea ca cetățean responsabil în problemele comunității, precum și îmbogățirea cunoștințelor cu noțiuni referitoare la administrația publică“, au precizat reprezentanții școlii. Tot în cadrul programului „Școala altfel“, Școala Gimnazială Axente Sever, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, a desfășurat o activitate privind siguranța pe internet și combaterea traficului de persoane. (A.L.)

    Trimite prin e-mail