miercuri, 25 septembrie 2019

Publicat la 9/25/2019 08:37:00 p.m. de Anonim

Momente grele



Gaz Metan a pierdut acasă cu Universitatea Craiova și a fost eliminată din Cupa României de o formație de Liga a 3-a. Pentru gaziști urmează partida din campionat, pe terenul lui CFR Cluj.
Formația lui Edi Iordănescu a fost învinsă cu scorul de 3-2 de Universitatea Craiova. Oltenii au marcat primul gol dintr-un off-side nesemnalizat, iar în repriza a doua centralul Marcel Bîrsan le-a refuzat un penalty clar gaziștilor. Marți după-amiază, Gaz Metan a părăsit Cupa României după primul meci. Foresta Suceava a reușit surpriza și a câștigat cu scorul de 2-1 confruntarea din 16-imile competiției. Duminică seara, de la ora 20.30, Gaz Metan joacă în campionat pe terenul lui CFR Cluj.

Bucurie scurtă

Universitatea Craiova a început în forță partida cu Gaz Metan disputată la sfârșitul săptămânii trecute, iar Bogdan Vătăjelu a șutat în transversala porții lui Răzvan Pleșca. În minutul 6, oaspeții au deschis scorul prin Luis Nițu, care l-a învins pe  Pleșca cu un șut din interiorul careului de 16 metri. Gaziștii au trecut apoi la controlul jocului, iar în minutul 41 Dumitru Cardoso a egalat cu un șut frumos din marginea careului de 16 metri. Bucuria gazdelor a durat mai puțin de două minute. Craiova a trecut din nou în avantaj după șutul de la 25 metri al lui Vătăjelu.

Penalty refuzat

La 12 minute de la reluarea jocului, Alexandru Cicîldău a dus scorul la 3-1 cu un șut puternic din marginea careului de 16 metri. În minutul 66, centralul Marcel Bîrsan nu a acordat un penalty cât se poate de clar pentru Gaz Metan, după un fault al lui Pigliacelii asupra lui Ely Fernandes. La cornerul care a urmat Ionuț Larie a șutat în bară. Peste alte zece minute, portarul Craiovei a reușit să respingă șutul lui Darius Olaru. În minutul 88, Neluț Roșu a marcat golul de 3-2 la prima atingere de balon. Acesta a trimis mingea cu capul în poartă după un corner de pe partea stângă a terenului. S-a terminat 3-2 pentru Universitatea Craiova, iar Gaz Metan a înregistrat primul eșec acasă din acest sezon.



Eliminare surprinzătoare

Marți după-amiază, formația lui Edi Iordănescu a pierdut cu scorul de 2-1 confruntarea cu Foresta Suceava. Partida a contat pentru faza șaisprezecimilor Cupei României. Gruparea de pe Târnava Mare a început bine partida de la Suceava împotriva Forestei, iar în minutul 7 Sergiu Buș a reușit să deschidă scorul. În minutul 44, formația gazdă a reușit să egaleze prin Constantin Dudu Drugă. Acesta a marcat direct din lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri. Peste doar trei minute, Robert Martin a marcat, iar Foresta a reușit să întoarcă scorul. În actul secund, Iordănescu i-a trimis în teren pe Fernandes și Cardoso, în locul lui Paul Costea și Marian Pleașcă. Gaz Metan a împins jocul în jumătatea adversă, dar nu a reușit să găsească drumul spre gol. S-a terminat 2-1 pentru Foresta care a reușit astfel să producă surpriza și să se califice în optimile Cupei României. (Alex PÎNTEA)
    Trimite prin e-mail