miercuri, 25 septembrie 2019

Publicat la 9/25/2019 08:37:00 p.m. de Anonim

Vor cânta pentru Ariton Tarnu


Sala Traube va găzdui, la sfârșitul acestei săptămâni, un eveniment in memoriam Ariton Tarnu.

Duminică după-amiază, va avea loc un spectacol folcloric deosebit. Pe scena Sălii Traube vor urca artiști și ansambluri de muzică populară, care vor cânta în amintirea fostului lor coleg Ariton Tarnu.
„Indiferent de vârstă, medieșenii care iubesc muzica populară și folclorul românesc, sunt așteptați duminică, 29 septembrie, la Sala Traube, de la ora 18.00, la un spectacol dedicat îndrăgitului interpret de muzică populară, Ariton Tarnu, una dintre vocile de referință ale folclorului zonei Târnavelor. Spectacolul «In memoriam Ariton Tarnu» reunește artiști de muzică populară reprezentativi ai Mediașului și nu numai, care și-au legat numele și cariera artistică de cel ce a fost Ariton Tarnu. Pe scena Sălii Traube vor evolua Costel Popa, Victoria Meițescu, Marian Suciu, Emilia Muntean, Aurica Bacea, Dan Filuț Tabără, alături de dansatorii, instrumentiștii și soliștii vocali ai Ansamblului folcloric «Purtata» din Mediaș și grupul instrumental «Ceterașii de pe câmpie». Intrarea este liberă”, a precizat Alisa Fuciu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.
Spectacolul reprezintă un omagiu adus interpretului medieșean care s-a stins în septembrie 2016, la vârsta de 62 ani. (A.P.)
    Trimite prin e-mail