joi, 19 septembrie 2019

Publicat la 9/19/2019 11:23:00 a.m. de Anonim

Curățenie doar cu permis

Medieşenii care vor să ardă vegetaţia uscată au nevoie de un permis de lucru cu focul. Acesta se obţine în baza unei cereri făcute la Primăria Mediaş.


În caz contrar, cei care dau foc vegetaţiei riscă amenzi de la 1.000 până la 2.500 lei. Arderea vegetaţiei uscate a creat deja o serie întreagă de probleme atât la Mediaş, cât şi în zona de nord a judeţului. În ultimele zile, pompierii au fost solicitați să intervină la mai multe astfel de incendii.
Ce nu ştiu mulţi dintre medieşeni este faptul că au nevoie de un permis de lucru cu focul, dar şi de respectarea unor reguli clare atunci când fac acest lucru. „Activităţile de ardere a miriştii, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale  pot fi executate numai după obţinerea, în prealabil, a permisului de lucru cu foc. Emiterea acestuia se face prin grija primarului, de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate sau persoana împuternicită în acest sens. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”, a precizat sublocotenentul Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. (A.P.)
    Trimite prin e-mail