miercuri, 28 august 2019

Publicat la 8/28/2019 11:27:00 a.m. de Anonim

Gaz Metan a surclasat FCSB și a urcat pe podiumul Ligii I


Formația lui Edi Iordănescu a învins vicecampioana cu scorul de 4-0, într-o partidă disputată duminică seara la Mediaș.

Darius Olaru în prima repriză, Marius Constantin și Dumitru Cardoso din penalty, respectiv Mihai Velisar au semnat reușitele alb-negrilor. Gaz Metan a ajuns la trei victorii consecutive în campionat, a acumulat 15 puncte și a urcat pe poziția a treia a clasamentului. Sâmbătă, de la ora 15.30, gaziștii vor evolua tot pe teren propriu cu Politehnica Iași.



Gaz Metan a început tare partida cu FCSB, iar în minutul 10 Sergiu Buș a ajuns în poziție de unu la unu cu Andrei Vlad, a șutat, însă portarul a reușit să respingă. Peste șapte minute, căpitanul Marius Constantin a executat o lovitură liberă de la mare distanță, Andrei Vlad a respins în față, iar Olaru pe fază a trimis mingea în poartă. În minutul 22, Cardoso a fost faultat clar în careul de 16 metri, însă centralul Marius Avram a acordat cartonaș galben pentru simulare, în loc de penalty, așa cum era normal. În minutul 37, FCSB a avut șansa egalării, după o acțiune a lui Diogo Salomao, în urma unui carambol, mingea a lovit bara transversală a porții apărate de Pleșca. În ultimul minut al primei reprize, Romeo Roberto a reușit o acțiune foarte bună pe partea dreaptă, a centrat, iar Buș a ratat din fața porții goale. 

Dominare categorică

Repriza a doua a început în aceeași notă. În minutul 48, lovitura de cap a lui Cardoso a lovit bara, apoi mingea a ajuns în brațele lui Bălgrădean, intrat în locul lui Vlad care s-a accidentat în prima repriză. Peste alte opt minute, Sergiu Buș a fost faultat de Cristian Bălgrădean în careul de 16 metri, centralul a indicat punctul cu var, iar Marius Constantin a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă. În minutul 64, Iulian Cristea l-a faultat pe Sergiu Buș în careul de 16 metri, a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben, iar Cardoso a transformat și el lovitura de pedeapsă și a dus scorul la 3-0. Cu un sfert de oră înainte de final, FCSB a rămas în nouă oameni, după ce Chorbadzhiyski a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. În minutul 85, Velisar a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat trei jucători de la FCSB și l-a executat pe Bălgrădean cu un șut imparabil din interiorul careului de 16 metri.

Mândru de echipă

La finalul jocului, tehnicianul alb-negrilor a apreciat că partida a fost una dintre cele mai frumoase din campionat. Edi Iordănescu s-a declarat mândru de jucătorii săi. „A fost o seară frumoasă, o seară minunată, cu o victorie categorică, cu un joc estetic şi productiv, candidează la unul din cele mai frumoase meciuri ale campionatului. Suntem într-un proces de formare, am pierdut 12 jucători, dar cei care au venit au demonstrat valoare. Sunt băieţi minunaţi, care au jucat fotbal total în multe momente. Sunt un antrenor mândru, fericit şi vrem să ne atingem obiectivul, să jucăm în premieră în playoff. Cred că e cel mai bun start de sezon din istoria clubului, putem fi una din echipele care ajung în primele 6 la finalul sezonului regulat“, a declarat Edi Iordănescu.

Alex PÎNTEA
    Trimite prin e-mail