miercuri, 28 august 2019

Publicat la 8/28/2019 11:24:00 a.m. de Anonim

Medieșeancă la un festival de renume


Interpreta Diana Maria Crețu va participa la ediția din acest an a festivalului național de folclor „Strugurele de Aur”, cel mai mare de profil din țara noastră. 


Alex PÎNTEA

Solista din municipiul Mediaș a a trecut de preselecția organizată luna trecută la care au participat 150 de interpreți și se va număra printre cei 30 de concurenți care vor urca pe scena festivalului.

Din Țara Vinului

„După ce am fost premiată la festivalul «Lucreția Ciobanu» de la Sibiu, am decis să mă înscriu încă o dată și la festivalul «Strugurele de Aur». S-au înscris aproximativ 150 concurenți, dintre care am intrat doar 30 în concurs. Ce este nou anul acesta: pe lângă doina pe care am să o interpretez, cât și învârtita, s-a mai adăugat și secțiunea «Din Țara Vinului», în cadrul căreia poți să interpretezi orice cântec pe care îl dorești, însă trebuie să aibă în versurile sale ceva legat de vin. Am găsit în zona noastră, Valea Târnavelor, piesa «M-am dus cu bădița-n vie», un cântec pe care îl pregătesc acum alături de Cosmin Verde, profesorul meu de canto de la Școala Populară «Ilie Micu» din Sibiu. Astfel, anul acesta se vor cânta trei cântece în loc de două”, a explicat Diana.
Festivalul național de folclor „Strugurele de Aur“ a ajuns la cea de-a XIX-a ediție și se va desfășura în perioada 4-8 septembrie la Alba Iulia și Jidvei.
    Trimite prin e-mail