joi, 20 iunie 2019

Publicat la 6/20/2019 01:46:00 p.m. de Anonim

Ziua Drapelului Național la Mediaș


Municipiul de pe Târnava Mare va marca Ziua Drapelului Național la începutul săptămânii viitoare. Organizatorii sunt Primăria Mediaș, UM 01810 și Protopopiatul Ortodox.


Alex PÎNTEA

Ziua Drapelului Național va fi sărbătorită și anul acesta la Mediaș. Primăria municipiului de pe Târnava Mare, în colaborare cu Unitatea Militară 01810, și Protopopiatul Ortodox Român Mediaș, vor organiza o serie de evenimente în zilele de 25 și 26 iunie. O noutate în acest an va fi un concert extraordinar care va fi susținut de Fanfara Formusika din Sibiu în Piața Regele Ferdinand I.

Sfințit la catedrală

Evenimentele dedicate aniversării Drapelului Național vor debuta marți, 25 iunie, de la ora 18.00, în Piața Corneliu Coposu. Aici va avea loc un ceremonial militar și religios de coborâre a acestuia de pe catargul din fața Primăriei Mediaș și purtarea, cu onoruri militare la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, unde va avea loc slujba de sfințire. A doua zi, în 26 iunie, de la ora 12.00, drapelul va fi arborat din nou, în Piața Corneliu Coposu, în cadrul unei manifestări festive ce va evoca însemnătatea, semnificațiile și evoluția simbolurilor naționale de-a lungul istoriei noastre.


Concert de fanfară

Ziua Drapelului Național va fi celebrată la Mediaș pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul din acest an se va bucura și de prezența fanfarei Formusika din Sibiu, condusă de dirijorul Viorel Mailat, ai cărei muzicieni vor susține marți după-amiază, în jurul orei 18.30, după încheierea primei zi a festivităților, un concert extraordinar în Piața Regele Ferdinand I. „Primăria municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Protopopiatul Ortodox Român Mediaș vor celebra, în acest an, Ziua Drapelului Național, o aniversare devenită tradiție la nivelul întregii țări, ce evocă momentul istoric de la 1848 de recunoaștere și instituire oficială a tricolorului ca drapel și simbol unitar al națiunii române”, a explicat Alisa Fuciu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.


Simbol național

Ziua Drapelului Naţional este marcată, în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol naţional de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate - Frăţie“ înscrisă pe el.
    Trimite prin e-mail