miercuri, 26 iunie 2019

Publicat la 6/26/2019 08:35:00 p.m. de Anonim

Bița Urbană are succes

Medieșenii au răspuns pozitiv la primul eveniment de promovare a mersului pe bicicletă și a beneficiilor pe care acesta le aduce.

Aproximativ 100 de copii și adulți au fost prezenți, duminică, la „Bița Urbană“. Programul ediției de vară a cuprins un traseu pe bicicletă, în zona centrală a Mediașului, un picnic, vizitarea Sinagogii și vizionarea unui documentar despre mersul cu bicicleta.
Participanții de toate vârstele au apreciat conceptul de a promova mersul în siguranță pe bicicletă. „«Bița urbană» urmărește dezvoltarea unei rețele coerente de piste și trasee destinate bicicliștilor, pe raza municipiului Mediaș, și, de asemenea, să aducă și orașul nostru într-o lume unde bicicleta e noua mașină - pentru că e eco, sănătos și ieftin“, au declarat organizatorii.
Ideea a fost susținută și de conducerea Primăriei. Primarul Gheorghe Roman și viceprimarul Christine Thellmann s-au alăturat acestui demers și au pedalat alături de medieșeni.
Având în vedere succesul primei ediții, organizatorii ne-au declarat că „Bița Urbană“ va reveni pe străzile Mediașului cu o nouă ediție în toamna acestui an. (A.L.)
    Trimite prin e-mail