miercuri, 26 iunie 2019

Publicat la 6/26/2019 08:34:00 p.m. de Anonim

Investiția în infrastructura rutieră de la „poarta“ de sud-vest a Mediașului va fi finalizată în câteva săptămâni


Lucrările la sensul giratoriu de la intrarea în municipiul Mediaș dinspre Copșa Mică se vor încheia până la sfârșitul lunii iulie a acestui an.
Primarul Gheorghe Roman a confirmat termenul de finalizare și a subliniat că lucrările la giratoriu au fost întârziate din cauza problemelor apărute la captarea apei din zonă. Valoarea proiectului finanțat de la bugetul local se ridică la 1,1 milioane de lei.

Roman a răspuns zvonurilor

Lucrările la sensul giratoriu de la Izvorul Rece au fost reluate recent, după ce au stârnit discuții aprinse pe rețelele de socializare. Pentru a răspunde zvonurilor cu argumente concrete, edilul-șef a explicat situația, weekend-ul trecut, și a anunțat că șantierul va fi încheiat până la sfârșitul lunii iulie. Întârzierile au fost cauzate de unele probleme apărute la captarea apelor din zona izvorului, scurgerile fiind blocate de lucrările la calea ferată, potrivit primarului Roman. „În legătură cu sensul giratoriu, au fost o serie de discuții, ba că nu mai sunt fonduri pentru ducerea la bun sfârșit a investiției, ba că investiția este lăsată baltă. Sigur, eu pot să vă spun că, pe parcursul derulării acestei lucrări au intervenit o serie de probleme legate de captarea apelor existente în zonă și, în același timp, pot să spun că nici lucrările pe care le-a făcut SNCFR la calea ferată nu ne-au ajutat foarte mult - lucrările respective blocând curgerea apelor spre Târnavă. Pot să vă fac cunoscut faptul că lucrările s-au reluat de aproximativ zece zile și că până la sfârșitul lunii iulie eu apreciez că aceste lucrări se vor finaliza“, a declarat Roman.

Proiect din 2009

Reprezentanții municipalității au declarat în mai multe rânduri că investiția este una începută în 2009, iar administrația locală actuală nu face altceva decât să respecte o decizie a Curții de Conturi din anul 2016, care impune finalizarea investiției. Noul sens giratoriu va permite mijloacelor de transport în comun să întoarcă în zona respectivă. Totodată, va crește siguranța circulației la intrarea în oraș, prin obligarea conducătorilor auto să reducă viteza.

Siguranță pentru troleibuze

Potrivit proiectului, în apropiere de intrarea în sensul giratoriu, pe sensul dinspre centrul orașului spre Sibiu, cele două benzi ale Șoselei Sibiului se vor reduce la o singură bandă de circulație, astfel încât să se elimine posibilitatea unui conflict între troleibuzele care intră în sensul giratoriu și celelalte vehicule aflate în trafic, având în vedere raza mare de virare a troleibuzelor. De asemenea, pe direcția de intrare în sensul giratoriu dinspre Sibiu va exista o bandă pe sens, iar la ieșirea din sensul giratoriu vor fi amenajate două benzi de circulație, o bandă de circulație fiind dedicată traficului vehiculelor aflate în tranzit și o bandă pentru troleibuzele cu stație la capăt de traseu. Lucrările au demarat în luna martie. „Lucrările la sensul giratoriu se vor desfășura pe o lungime de 130 metri, ceea ce înseamnă că pe această porțiune se va reface complet structura rutieră“, a menționat, la momentul respectiv, Ovidiu Pietraru, administratorul public al municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail