vineri, 15 martie 2019

Publicat la 3/15/2019 11:58:00 a.m. de Anonim

Drum modernizat


Marți, 12 martie, Consiliul Județean Sibiu a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru modernizarea drumului județean 142 G Copșa Mică-Motiș.

Cu o zi înainte, a avut loc predarea amplasamentului către constructor, eveniment la care au participat administratorul public al județului, Sebastian Dotcoș, consilierul președintelui pe probleme tehnice, ing. Ovidiu Breaz, ing. Horia Brad din cadrul Serviciului Patrimoniu - Investiții al CJ Sibiu, alături de toți avizatorii, de dirigintele de șantier și de primarii localităților prin care tranzitează drumul județean 142 G: Copșa Mică, Moșna și Valea Viilor.


Bani prin PNDL

Cei 10,4 km de drum vor fi modernizați până la sfârșitul anului 2020 de către STRABAG SRL București, cu care Consiliul Județean a încheiat în 1 august 2018 contractul de proiectare și execuție în valoare de 21.333.914,25 lei cu TVA. Finanțarea acestei investiții este asigurată majoritar din fonduri guvernamentale obținute de Consiliul Județean prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 
Proiectul, intitulat „Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor, prin modernizarea drumului județean DJ 142 G Copșa Mică-Motiș”, prevede, pe lângă lucrările de modernizare a părții carosabile, și lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări și marcaje rutiere, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și lucrări de stabilizare a drumului. Din cele șase poduri aflate pe lungimea drumului, cinci vor fi reabilitate, iar un pod va fi demolat și se va construi altul nou. (A.L.)

    Trimite prin e-mail