vineri, 15 martie 2019

Publicat la 3/15/2019 12:02:00 p.m. de Anonim

Concurs de Ziua Apei, adresat tinerilor din municipiul Mediaș

Liceenii din Mediaș sunt invitați să ia parte la un concurs de fotografie.


Alex PÎNTEA

Compania Apa Târnavei Mari sărbătorește și anul acesta Ziua Mondială a Apei - 22 martie, prin organizarea mai multor evenimente tematice. Unul dintre ele este un concurs de fotografie cu premii, adresat liceenilor din Mediaș.

Premii în bani

Pentru celebrarea apei în acest an, United Nations Water (UN-Water) a propus sloganul „Apă pentru toți”, iar în acest context operatorul regional Apa Târnavei Mari le adresează liceenilor medieșeni invitația de participa la un concurs de fotografie denumit „Apa și noi”. „Elevii au posibilitatea să-și înscrie fotografiile la concurs pe adresa de mail concurs@apatarnavei.ro până în data de 20 martie, inclusiv. Ulterior, dintre fotografiile înscrise în concurs vor fi alese trei, care vor fi premiate după cum urmează: premiul I - 300 de lei, premiul II - 200 de lei și premiul III - 100 de lei”, anunță reprezentanții companiei Apa Târnavei Mari. 

Regulament pe site

Potrivit regulamentului de concurs, fiecare participant va înscrie în concurs două fotografii, alb-negru sau color. Acestea trebuie să fie realizate în Mediaș, respectiv să se încadreze în tematica „Apa și noi”. Fotografiile desemnate câștigătoare vor fi printate și expuse la sediul companiei Apa Târnavei Mari, iar autorii acestora vor fi anunțați despre ora şi locul unde se vor decerna premiile. „Pentru toate detaliile legate de concurs, condiții de înscriere și date tehnice, vă rugăm să consultați regulamentul concursului, aflat pe pagina de Internet a companiei, www.apatarnavei.ro, secțiunea «Anunțuri/Comunicate de presă»”, mai spun reprezentanții operatorului regional de apă și apă uzată. 

Resursă vitală

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Ziua Mondială a Apei este un bun prilej pentru a aduce încă odată în atenție importanța acestei resurse, precum și eforturile care se fac pentru ca la robinetele consumatorilor să ajungă o apă de calitate, iar mai departe, eforturile pentru ca apa ce se întoarce în natură să nu afecteze mediul înconjurător.
    Trimite prin e-mail