vineri, 15 martie 2019

Publicat la 3/15/2019 11:58:00 a.m. de Anonim

Incendii pe bandă rulantă



Secția de pompieri Mediaș a intervenit, duminică, la mai multe incendii de vegetație, două în municipiul de pe Târnava Mare și unul în localitatea Șaroș pe Târnave.

Primul dintre acestea a avut loc pe strada Plopului, acolo unde au ars aproximativ 4 hectare de vegetație uscată. Un alt incendiu s-a produs pe strada Stromberg, în zona barajului Ighiș, acolo unde au ars circa 200 metri pătrați de vegetație. Cel de-al treilea incendiu a avut loc în Șaroș pe Târnave, iar flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ 2 hectare înainte ca incendiul să fie lichidat.Luni după-amiază s-a produs un nou incendiu de vegetație uscată în municipiul de pe Târnava Mare. De această dată, pompierii medieșeni au fost chemați pe strada Gării. Ei au stins flăcările în scurt timp, dar nu înainte de a arde 300 de metri pătrați de vegetație.

Controale în județ

Începând de azi, pe teritoriul județului Sibiu se desfășoară controale pentru prevenirea arderilor de vegetație uscată. Prefectul Adela Muntean a emis la începutul acestei săptămâni un ordin pentru constituirea Comisiei mixte de control, din care fac parte specialiști ai Comisariatului Județean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Sibiu. Comisia de control își va desfășura activitatea în perioada 15 martie - 15 noiembrie. Aceasta va prezenta, lunar, rapoarte de informare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, privind măsurile întreprinse. (A.P.)
    Trimite prin e-mail