joi, 20 decembrie 2018

Publicat la 12/20/2018 05:35:00 p.m. de Anonim

Orașul pe telefon


Primăria Mediaș a lansat ieri aplicația Medias City, un ghid digital al municipiului de pe Târnava Mare.


Alex PÎNTEA

Din această săptămână este disponibilă o aplicație pentru smartphone-uri și tablete. Aceasta a fost lansată oficial ieri după-amiază, la Primăria Mediaș. Inițiativa este una prin care administrația publică locală dorește să promoveze orașul ca destinație turistică și, în același timp, să modernizeze și să eficientizeze comunicarea între turiști, cetățeni și autorități.

Aplicație gratuită

Prin intermediul acesteia, orașul va fi prezentat cu istoria și toate obiectivele sale turistice, de cazare și agrement, oferind utilizatorilor o modalitate simplă, accesibilă, rapidă și inteligentă de a accesa toate datele utile necesare unei experiențe turistice complete. Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe magazinul Play și de pe AppStore, pentru Android, respectiv iOS.

Informații diversificate

Aplicația Medias City se adresează în principal turiștilor care vor să cunoască evenimentele culturale și sportive organizate în municipiu. Prin intermediul acesteia, ei vor avea ocazia să descopere frumusețile orașului, traseele turistice și  străduțele pline de povești ale vechii cetăți medievale. Aplicația va avea mai multe secțiuni. Astfel, la secțiunea „Despre Mediaș“ se vor găsi informații despre oraș, istorie, personalități. Totodată, există secțiunile: „Cuvântul primarului“; „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019“, „Date de contact - Centrul de Informare Turistică“, „Eveniment“, cu manifestări cultural-artistice și de divertisment, descrierea, data și locația acestora, „Cazare“, cu  lista unităților din domeniul ospitalității, „Localuri“, cu lista restaurantelor, barurilor și cafenelelor, „Transport“, care va arăta mijloacele disponibile și numărul de contact, dar și „Descoperă“, o secțiune cu două trasee turistice care pot fi parcurse în centrul istoric. Ca element inedit, cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot scana coduri QR pentru a primi instant informații despre obiectivele turistice vizitate în Mediaș.

GHEORGHE ROMAN | primar: „Mediaș este un burg transilvănean de poveste, care îmbină noul și tehnologia cu tradițiile și istoria vechilor ziduri ale cetății. În prezent, oamenii din toată lumea sunt mai conectați ca niciodată, trăim vremuri în care tehnologia este parte integrantă a vieții fiecăruia dintre noi. De aceea, ne-am adaptat prezentului, oferind, prin aplicația Medias City, oportunitatea unei comunicări eficiente și atractive cu medieșenii și turiștii. Pentru că prezentul înseamnă tehnologie, vom susține întotdeauna dezvoltarea și modernizarea Mediașului, venind în întâmpinarea turiștilor și a cetățenilor cu elemente de comunicare moderne.”
    Trimite prin e-mail