sâmbătă, 29 decembrie 2018

Publicat la 12/29/2018 05:50:00 p.m. de Redacţie

Constantin Șovăială. Turul județului în 365 de zile



Deputatul PNL Constantin Șovăială și-a propus în acest an să treacă prin fiecare localitate din județ, iar concluzia după aceste vizite nu e deloc îmbucurătoare.

”Sunt foarte multe probleme ce apar din cauza lipsei de comunicare între teritoriu și București. Am mai spus asta: reprezentanții statului ignoră comunitățile locale. Sunt investiții blocate pentru că nu s-au răspuns întrebărilor de clarificare, sunt ministere care transmit date cu întârziere, iar altele sunt scrise în bătaie de joc”, susține deputatul liberal, care și-a asumat în numeroase rânduri rolul de mediator între autorităților locale și cele centrale.

De la începutul sesiunii, deputatul Constantin Șovăială a semnat în calitate de inițiator sau susținător 12 proiecte legislative, între acestea cel de modificare a regulamentului Camerei Deputaților în sensul posibilității propunerii revocării din funcție a președintelui Camerei de către o treime dintre deputați și cel de susținere a tinerilor care vor să cunoască activitatea Camerei Deputaților.

În ultimele șase luni ale anului, Constantin Șovăială a participat la întâlniri cu organizațiile locale sau la diferite evenimente ale comunităților. Liberalul a fost prezent în mijlocul sibienilor din Sadu, Boița, Tălmaciu, Orlat, Racovița, Bîrghiș, Cristian, Rășinari, Brateiu, Șura Mică, Jina, Gura Râului, Copșa Mică, Alma, Săliște, Avrig. Totodată, nu a lipsit nici la audiențele organizate la birourile parlamentare din Sibiu și Mediaș.

La dispoziția cetățenilor se află, pentru dialogul cu deputatul Constantin Șovăială, cabinetele parlamentare din Mediaș, din Piața Regele Ferdinand, și Sibiu, de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 34.

Până la finalul acestui an, Șovăială a  participat la votarea a peste 80 de acte normative în Parlament și a susținut peste 20 de inițiative legislative.

În acest mandat, deputatul de Sibiu a avut până acum 26 de luări de cuvânt, 16 declarații politice, a susținut 34 de declarații politice, a contribuit la 52 de propuneri legislative, din care două au devenit legi, a semnat 19 moțiuni și a avut în total 155 de întrebări și interpelări.
    Trimite prin e-mail