vineri, 5 octombrie 2018

Publicat la 10/05/2018 08:30:00 a.m. de Anonim

Sărbătoarea recoltei


Venirea toamnei va fi marcată şi în acest an în municipiul de pe Târnava Mare.
 Alex PÎNTEA


Zilele Recoltei, eveniment ajuns la ediția cu numărul XV, vor avea loc sâmbătă și duminică. Primăria Mediaș, organizatorul evenimentului, a pregătit și de această data o serie întreagă de surprize. Din program nu vor lipsi Parada costumelor de toamnă, la care vor participa elevii de la unitățile de învățământ din Mediaș, concursul „Cămara tradițională“, show-uri culinare, dar și recitaluri ale unor artiști consacrați.

Concursuri

Deschiderea oficială a Festivalului Recoltei va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, în Piața Corneliu Coposu. Programul manifestărilor va debuta cu o slujbă religioasă de mulțumire pentru roadele toamnei, iar apoi participanții vor putea admira standurile cu produse tradiționale. Ca și la edițiile precedente, copiii de la unitățile de învățământ din oraș vor participa la „Parada costumelor de toamnă“. Ulterior, aceștia vor lua parte la mai multe concursuri special pregătite de organizatori, precum „Decorațiuni de toamnă“, „Micii bucătari ai toamnei“ sau „Bowling cu dovleci“. Organizatorii vor premia totodată cel mai frumos stand cu expozițional cu produse de toamnă în cadrul concursului „Gospodarul pieței“.



Show-uri culinare

Participanții vor putea vedea demonstrații de stors mustul în lin tradițional și zdrobitul strugurilor în picioare, de către tinere fete îmbrăcate în port popular. 
Ziua de duminică va fi dedicată preparatelor de toamnă, precum și show-urilor culinare inedite, pregătite încă de la prima oră. Astfel, în Piața Corneliu Coposu se va găti tocană de batal la ceaun, dar și berbecuți la proțap.

Regal muzical

Atmosfera va fi întreținută sâmbătă de Cătălin Doinaș, Adina Roșca, Cosmina Fulea, grupul vocal Florile Târnavelor de la Clubul Copiilor Mediaș, Benone Sinulescu și Bambi.
Duminică, seria de spectacole va fi deschisă de Ansamblul Folcloric „Purtata“ Mediaș și Ansamblul Folcloric „Cununa Blăjelului“, urmate de un recital al formației Dinamic Band, iar apoi vor cânta pentru medieșeni Ina Todoran și Maria Butilă. O altă surpriză va fi prezența artistului Ion de la RO-MANIA, cu un concurs de karaoke atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Programul zilei de duminică se va încheia cu recital extraordinar Puiu Codreanu.
    Trimite prin e-mail