vineri, 5 octombrie 2018

Publicat la 10/05/2018 07:30:00 a.m. de Anonim

Învățământ dual la SNG și Automecanica


Începând din acest an școlar, în municipiul Mediaș funcționează două clase cu învățământ profesional dual. La Școala Națională de Gaz, 19 elevi se pregătesc la calificarea Operator la extracția, tratarea, transportul și distribuția gazelor naturale, iar la Liceul Tehnologic Automecanica, 15 elevi se pregătesc pentru a deveni sudori.

Clasa de la Școala Națională de Gaz este rodul unui parteneriat încheiat între Primăria Mediaș, unitatea de învățământ și Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz. Aici, tinerii vor obține calificarea Operator la extracția, tratarea, transportul și distribuția gazelor naturale. Pe lângă elevi din Mediaș și județul Sibiu, în această clasă sunt și elevi din Bistrița, Mureș și Neamț. Aceștia primesc lunar o bursă în valoare de 400 lei, dintre care jumătate provin de la bugetul de stat și jumătate este suportată de către agentul economic. Ei învață partea teoretică la școală, practica o efectuează la agentul economic, iar la finalul anilor de studiu vor avea prioritate la angajare.
Alți 15 elevi studiază, începând din acest an școlar, la Liceul Tehnologic Automecanica, la specializarea Sudor, într-o clasă cu învățământ profesional dual. Aceasta a fost înființată ca urmare a unui parteneriat încheiat între unitatea de învățământ, societatea Automecanica și Primăria Mediaș. După ce vor deprinde teoria la școală și practica la agentul economic, absolvenții vor avea prioritate la angajare. Clasa de învățământ dual reprezintă un demers demarat în urmă cu doi ani de către Liceul Tehnologic Automecanica. (A.P.)

    Trimite prin e-mail