joi, 11 octombrie 2018

Publicat la 10/11/2018 07:30:00 a.m. de Anonim

Gaz Metan merge ceas


Gruparea de pe Târnava Mare a învins Sepsi Sf. Gheorghe cu 2-1. Formația lui Mihai Teja a fost condusă în partida disputată duminică seara, însă a revenit prin Iulian Cristea și a dat lovitura în minutele de final prin David Caiado. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a acumulat 20 puncte și este pe ultima treaptă a podiumului Ligii 1. Campionatul se întrerupe la sfârșitul acestei săptămâni în Liga 1, din cauza jocurilor echipei naționale. În etapa următoare, Gazul va întâlni pe teren propriu FC Botoșani.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut prima ocazie a partidei disputate la Sfântu Gheorghe în minutul 22, atunci când șutul mijlocașului Fofana Boubacar, de la circa 30 metri, a șters transversala porții adverse. La poarta cealaltă, Răzvan Pleșca a intervenit foarte bine la lovitura de cap a lui Yasin Hamed. În minutul 31, formația gazdă a deschis scorul în urma unei acțiuni frumoase de atac. Același Hamed a trimis mingea în poartă din centrul careului de 16 metri. Gaziștii au egalat peste doar 7 minute. Fundașul Cristea a înscris cu o lovitură de cap după o centrare foarte bună a lui Caiado din lovitură liberă.

Gol pe final

La 6 minute de la reluarea jocului, atacantul Carlos Fortes a șutat în plasa laterală din careul de 16 metri, iar apoi, în minutul 68, a scăpat singur spre poarta adversă, dar a șutat în portarul Roland Niczuli. În minutul 87, Sepsi a avut o ocazie mare de gol, însă șutul lui Gabriel Vașvari a trecut puțin pe lângă poarta lui Pleșca. Cu un minut înainte de finalul jocului, gaziștii au reușit să dea lovitura și să plece cu toate cele 3 puncte. Căpitanul Marius Constantin a recuperat o minge în terenul propriu, a plecat pe contraatac, a pasat în dreapta pentru Yazalde Gomes Pinto, acesta a recentrat în careu, Constantin a sărit peste minge, iar Caiado a trimis-o în poartă din câțiva metri. 

Secretul succesului

La finalul partidei câștigate în deplasare cu Sepsi, care a dus gruparea de pe Târnava Mare la un singur punct de liderul FCSB, tehnicianul Gazului era bucuros pentru victorie. „Astăzi am avut determinare, atitudine. Îmi felicit jucătorii, au dat dovadă că au caractere puternice. Am început meciul mai greu, dar apoi l-am controlat. Mă bucur pentru aceste 3 puncte câștigate. Am făcut un meci bun. Norocul a fost de partea noastră. Mai e foarte mult de muncă, dar important este că luăm puncte”, a conchis Teja. 

Din nou pauză

Campionatul se întrerupe la sfârșitul acestei săptămâni în Liga 1, din cauza jocurilor echipei naționale. România va întâlni Lituania și Serbia, pe 11, respectiv 14 octombrie, jocuri care fac parte din programul grupei a 4-a a Ligii C din Liga Națiunilor. În aceste condiții, gaziștii nu vor evolua în campionat și se pregătesc pentru partida din runda următoare, atunci când vor întâlni pe teren propriu FC Botoșani. Partida este programată duminică, 21 octombrie, de la ora 18.00.
    Trimite prin e-mail