joi, 11 octombrie 2018

Publicat la 10/11/2018 09:00:00 a.m. de Anonim

Centura Mediașului, construită într-o conferință de presă



Deputatul liberal Constantin Șovăială rămâne sceptic în privința proiectului centurii ocolitoare a Mediașului, după ce, săptămâna trecută, directorul CNAIR, Narcis Neaga, a anunțat, într-o conferință de presă la sediul PSD Sibiu, că investiția va demara la anul.

„PSD încearcă să-și acopere lipsa de coerență în cazul centurii ocolitoare a municipiului Mediaș cu noi promisiuni. Unele care demonstrează încă o dată că «partidul e-n toate/e-n cele ce sunt/și-n cele ce mâine vor râde la soare»! Lucrările publice nu mai sunt anunțate de instituțiile publice, ci de partid, de oamenii partidului sau de directori puși în situația deloc onorantă de a face asta de la sediul de partid!“, a comentat Șovăială.

Nu e prima dată

Liderii social-democrați, ministrul Bogdan Trif și senatorul Viorel Arcaș, și-au asumat în numele PSD Sibiu acest proiect. Potrivit șefului CNAIR, în 2019 va fi organizată licitația pentru proiectarea și execuția centurii, iar în 2021 ar urma să se încheie lucrările.
„O veste evident bună, dar în fața căreia îmi permit să fiu ceva mai reținut din următoarele motive: nu este prima dată când PSD promite centura; nu este prima dată când PSD are ocazia să facă centura și nu o face; ministerele Finanțelor, Dezvoltării Regionale și - atenție! - Transporturilor susțineau până de curând că centura Mediaș nu este o prioritate, cel din urmă subliniind în luna mai a acestui an că investiția nu este prevăzută în Master Planul General de Transport și, deci, nu se face; Ministerul Transporturilor a mers până acolo încât a sugerat Primăriei Mediaș să găsească alte surse de finanțare. Cu toate acestea, admițând de dragul veștii bune că toate ministerele menționate înainte au vorbit tâmpenii și că probabil PSD a modificat peste noapte (nu ca hoții, ci ca oamenii preocupați până târziu de viața medieșenilor) Master Planul de Transport, declar public că am să fiu primul care voi felicita Guvernul dacă, așa cum au promis, vor finaliza acest proiect în 2021. Sau măcar dacă îl vor începe cu adevărat în 2019! Medieșenii, la rândul lor, cu siguranță știu ce au de transmis PSD, atât în cazul în care se face centura, cât și în cazul în care nu se face!“, a declarat deputatul PNL, pentru Monitorul de Mediaș.
    Trimite prin e-mail