vineri, 6 iulie 2018

Publicat la 7/06/2018 07:41:00 a.m. de Anonim

Investiții în stații pentru confortul pasagerilor Meditur


Meditur amenajează refugii pentru călători în două stații importante din oraș.


Alex PÎNTEA

Operatorul de transport public va moderniza, cu bani de la bugetul local, două stații de călători din Mediaș. Practic, se vor amenaja refugii pietonale în stația de la Penny Market, respectiv în stația de pe strada Baznei. Valoarea proiectului de investiție se ridică la 31.000 lei.

Listă modificată

Consiliul Local Mediaș a aprobat, în ședința ordinară din luna iunie, fonduri pentru modernizarea a două stații de călători ale societății Meditur. Este vorba despre stația de pe strada Baznei în direcția centru, respectiv stația Penny Market de pe Șoseaua Sibiului. „În urma discuțiilor pe care administrația medieșeană le are în mod constant cu cetățenii orașului, s-a identificat necesitatea amenajării unor refugii pietonale amplasate în stațiile de călători de pe liniile cele mai folosite în acest moment în transportul public medieșean. Astfel, în stația de pe strada Baznei și în cea de la supermarketul Penny, cu fonduri de la bugetul local, Meditur și-a modificat lista de investiții, în sensul modernizării acestor două stații“, a anunțat Florin Neag, directorul general adjunct al societății Meditur.

Zece trasee

Cele două stații care vor intra în modernizare sunt folosite zilnic de un număr mare de călători. Stația de pe Șoseaua Sibiului deservește șapte trasee, iar cea de pe strada Baznei, pe sensul de mers spre centrul orașului, deservește șase trasee. În ambele se vor amenaja refugii pietonale. „Cele două stații deservesc unele dintre cele mai importante trasee, respectiv: T1, T2, T3, E5, E7, L8, L9, L10, L13 și L14, cu un număr important de utilizatori pe toată durata programului de circulație. Mulțumim pe această cale conducerii administrației publice locale, care înțelege că prioritățile orașului sunt, de fapt, necesitățile cetățenilor transmise zilnic de către aceștia“, a adăugat Florin Neag.
    Trimite prin e-mail