vineri, 6 iulie 2018

Publicat la 7/06/2018 07:45:00 a.m. de Anonim

Investiții la spital. Secția de Obstetrică-Ginecologie a fost modernizată, urmează Pneumologia | FOTO


Blocul operator al secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Mediaș a fost completat modernizat. Totodată, au fost realizate o sală nouă de operații și una de nașteri. Investiția a costat 320.000 lei și a fost realizată de la bugetul local al municipiului Mediaș. Clădirea în care funcționează secția Pneumologie va fi și ea complet reabilitată și extinsă prin mansardare.


Alex PÎNTEA


Programul de modernizare a secției Obstetrică-Ginecologie continuă. După ce, anul trecut, a fost achiziționată aparatură de ultimă generație, în acest an blocul operator a fost complet modernizat și au fost amenajate încă o sală de operații și una de nașteri.


„Suntem la finalul investiției în ceea ce privește reabilitarea blocului de nașteri și a saloanelor de lăuzie pe partea septică. Dacă tot spitalul ar ajunge să aibă aceste standarde, atât din punct de vedere al dotărilor, cât și al condițiilor hoteliere pentru pacienți, atunci, cu certitudine, se va bucura de aprecierea tuturor pacienților care îi vor trece pragul“, a explicat Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș.

GHEORGHE NICORICI | manager: „S-a lucrat la alte standarde decât până acum și îmi doresc din suflet ca, împreună cu ajutorul primarului Gheorghe Roman, al Consiliului Local, să putem extinde acest gen de investiții pe viitor.“

Mai multe operații

Investiția va permite creșterea numărului de intervenții ginecologice. Totodată, acestea se vor putea desfășura simultan.


„Concret, s-a făcut o nouă sală de operații, o nouă sală de nașteri, astfel încât în momentul actual avem două săli de nașteri și două săli de operații. Lucrurile se pot desfășura în paralel, ele pot merge mult mai rapid în condițiile apariției unor urgențe, astfel încât să nu avem probleme”, menționează directorul medical Jan Mircea Truță.



Clădire veche

Clădirea în care funcționează Pneumologia va fi și ea complet reabilitată. Proiectul finanțat de la bugetul local prevede și mansardarea construcției.


Se vor realiza lucrări de extindere, mărirea saloanelor care vor avea statut de rezervă, amenajarea unor cabinete noi, dar și lucrări de refacere a tuturor instalațiilor.


„Mă bucur de faptul că medicii care își desfășoară activitatea aici sunt mulțumiți de lucrările care s-au executat. Investițiile sunt, până la urmă, în folosul comunității locale. Investițiile vor continua și în acest an și în anii care urmează la Spitalul Municipal Mediaș. Încă din acest an, vom începe o lucrare destul de mare la clădirea în care își desfășoară activitatea secția de Pneumologie”, a conchis primarul Gheorghe Roman.


    Trimite prin e-mail