vineri, 9 februarie 2018

Publicat la 2/09/2018 02:43:00 p.m. de Anonim

Februarie - luna iubirii, sărbătorită la Mediaș


În luna februarie, Primăria municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, a pregătit o serie de evenimente dedicate iubirii, adresate tuturor medieșenilor.


Astfel, miercuri, 14 februarie, sala de ședințe „Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaș va găzdui o dezbatere având ca temă „Dragobete vs. Valentine's Day”. Elevii participanți, de la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”, Liceul Teoretic „Axente Sever”, Liceul Tehnologic Școala Națională de Gaz și Colegiul Tehnic „Mediensis” vor forma patru echipe care vor susține argumente pro și contra pentru ambele fațete ale moțiunii. Dezbaterea va începe la ora 11.00 și va fi moderată de profesorul Dan Sima, coautor al unui manual intitulat ,,Dezbatere, oratorie şi retorică”. Tot pe 14 februarie, copiii vor citi despre iubire la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”, secția Copii, în cadrul unei acțiuni ce are ca temă „Dragobetele, sărbătoarea tinereții și a iubirii”. Muzeul Municipal Mediaș găzduiește în data de 23 februarie o acțiune dedicată copiilor și adolescenților. „Între Valentin și Dragobete” se va desfășura în colaborare cu Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”.

Pe patine, de Dragobete

Pe 24 februarie, începând cu ora 16:00, medieșenii sunt așteptați la patinoarul din Piața Regele Ferdinand I, la evenimentul „Iubește românește”, cu dansuri moderne pe gheață, muzică, sesiuni foto, tombolă cu premii și multe alte surprize. Atmosfera va fi întreținută de către doi tineri talentați, Bristena Tătar și Emanuel Varga, și de către membrii clubului „Magic of the Dance”. Intrarea la patinoar va fi liberă pentru toate cuplurile. În aceeași zi, de la ora 11.00, la Sala Traube, va fi pusă în scenă o piesă de teatru dedicată copiilor, dar și adulților: „Frumoasa și bestia”.

Dor de primăvară

Tot la Sala Traube, în această lună se vor desfășura alte trei evenimente. Astfel, vineri, 16 februarie, Corul Continental și Orchestra Continental va susține un concert de muzică corală. O săptămână mai târziu, pe 23 februarie, este programat un spectacol de stand-up comedy cu Cătălin Bordea, Ana Maria Călița și George Tănase. Spectacolul folcloric „Dor de primăvară”, cu artiști de muzică populară și ansambluri folclorice, va avea loc pe 18 februarie, începând cu ora 17.30. Spectacolul va fi susținut de către Ansamblul folcloric „Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureș, Grupul vocal „Pe ulița satului” din Boian, Grupul vocal al Școlii Populare de Arte Sibiu, Ansamblul folclor „Purtata” și soliști vocali Antonia Glogovețan, Alin Matiaș, Bianca Crețu, Radu Dumitru și Diana Crețu. (A.L.)
    Trimite prin e-mail