vineri, 9 februarie 2018

Publicat la 2/09/2018 02:41:00 p.m. de Anonim

Bani europeni pentru transport electric la Mediaș


Municipiul Mediaş vrea să acceseze fonduri europene pentru modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public.


Alex PÎNTEA

În acest sens, a fost elaborat un plan de mobilitate urbană al orașului, dar și un studiu de trafic pe zona circulației de tranzit. Cele două documente sunt obligatorii în acest demers. Acestea au fost dezbătute public la Primăria Mediaş. 

Supuse dezbaterii

Sala de ședințe „Daniel Thellmann“ a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, două dezbateri publice. Una dintre ele a vizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul municipiului Mediaș, iar cea de-a doua, studiul de trafic pe zona circulației de tranzit. Punctual, se dorește accesarea de fonduri europene pentru transportul electric din oraș. De asemenea, în studiul de trafic au fost propuse mai multe soluții punctuale pentru rezolvarea problemelor cauzate de traficul greu care tranzitează orașul, pentru care însă va fi nevoie de găsirea fondurilor necesare.

Proiect complex

Măsurile prioritare propuse în cadrul studiului de trafic pe zona circulației de tranzit se vor concretiza într-un proiect intitulat „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric”. Acesta urmează să fie depus în luna martie. Dacă va fi declarat câştigător, finanțarea va fi asigurată prin Obiectivul 3.2 din Programul Operațional Regional 2014-2020, alte surse de finanțare nerambursabilă sau prin bugetul propriu al municipiului Mediaș. „Planul de mobilitare urbană durabilă analizează global mobilitatea urbană la nivelul municipiului în ceea ce priveşte circulaţia mijloacelor de transport public, autovehiculelor, a pietonilor şi a circulaţiei velo. De asemenea, prin planul de mobilitate se constată deficienţele la nivel local şi se propun măsuri şi soluţii pentru atingerea obiectivelor mobilităţii urbane durabile şi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Planul de acţiuni prioritare cuprinde modernizarea şi extinderea transportului public de călători, realizarea unui sistem inteligent de management al traficului, achiziţionarea de mijloace de transport noi, reabilitarea infrastructurii rutiere, amenajarea de parcări şi realizarea unui regulament al parcărilor. Studiul de trafic analizează punctual implementarea unor proiecte la nivelul municipiului“, a explicat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. 
    Trimite prin e-mail