vineri, 10 noiembrie 2017

Publicat la 11/10/2017 11:41:00 a.m. de Anonim

Patru accidente în doi ani la KrombergPatru accidente de muncă au avut loc, în ultimii doi ani, la societatea Kromberg & Schubert Mediaș, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu. 


Autor: Aurelian LUNGU

„La Kromberg & Schubert au avut loc, în ultimii doi ani, patru evenimente soldate cu incapacitatea temporară de muncă a patru lucrători, două în 2016 și alte două în 2017. Evenimentele au fost cercetate de operatorul economic, iar dosarele au fost verificate și avizate de ITM Sibiu, în conformitate cu Legea nr.319/2006, toate fiind încadrate ca accidente de muncă. Toți cei patru lucrători și-au reluat activitatea“, a declarat Ana Raluca Gancea, purtătorul de cuvânt al ITM Sibiu, la solicitarea Monitorului de Mediaș.

Activitate întreruptă

Cel mai recent accident de muncă la Kromberg a avut loc în dimineața de vineri, 27 octombrie, când în hala cu zona de preasamblare s-au desprins din tavan cablurile de alimentare cu energie electrică, pe o lungime de aproximativ 50 de metri. „În urma acestui incident, o singură persoană a fost accidentată. Este vorba de un lucrător care a fost lovit la mâna dreaptă de cablurile desprinse din patul de cabluri. Acesta este angajat al operatorului economic ce asigură mentenanță la firma unde s-a petrecut evenimentul“, a precizat Gancea. Ca urmare, activitatea în cadrul Kromberg & Schubert Mediaș a fost întreruptă până marți, 31 octombrie. Reprezentanții Kromberg & Schubert Mediaș, cel mai mare angajator privat din județul Sibiu, nu au dorit să comenteze acest subiect.
    Trimite prin e-mail