vineri, 10 noiembrie 2017

Publicat la 11/10/2017 11:44:00 a.m. de Anonim

Investiții în derulare la spital


Finalul de an este unul foarte încărcat pentru Spitalul Municipal Mediaș. Proiectul de înlocuire al gardului unității medico-sanitare de pe strada George Coșbuc se apropie de finalizare. În paralel, se lucrează la proiectul cu panouri solare și pompe de adâncime, finanțat de societatea Romgaz, prin intermediul căruia secția de Interne își va produce singură căldura și apa caldă. Compartimentul de Fizioterapie-Recuperare din cadrul Spitalului Municipal Mediaș a fost dotat, recent, cu aparatură medicală în valoare de aproximativ 40.000 de euro.


Autor: Alex PÎNTEA

Gardul vechi al Spitalului Municipal Mediaș, de pe strada George Coșbuc, este înlocuit cu unul nou, asta după ce artera a fost și ea recent reabilitată. Totodată, în imediata apropiere a secției de Interne se forează pentru pompele de mare adâncime, care îi vor asigura independența energetică și reducerea semnificativă a costurilor cu utilitățile. Proiectul este finanțat de compania Romgaz. „Mă bucur că timpul ține cu noi și cu constructorii, pentru ca lucrările să se deruleze și să se și finalizeze în perioada imediat următoare, înainte de a-și intra iarna cu totul în drepturi. În ceea ce privește reabilitarea gardului, a fost o cerință cetățenilor din proximitatea spitalului și, în același timp, datorită stadiului avansat de degradare care punea în pericol integritatea pietonilor care treceau pe trotuar, dar și securitatea incintei spitalului. Referitor la investiția privind pompele cu schimbător de căldură prin foraje de adâncime, țin să mulțumesc companiei Romgaz, care de-a lungul anilor a fost alături de spital. Ne bucurăm de sprijinul dânșilor și sperăm să îl avem în continuare. Această investiție va aduce o independență energetică vis-a-vis de centralele termice clasice și, în același timp, reducerea costurilor noastre, având în vedere proiectul pilot de la clădirea secției de Boli contagioase”, a explicat Gheorghe Nicorici, managerul unității medico-sanitare.

Bani de la bugetul local

Prezent la Spitalul Municipal Mediaș pentru a vedea mersul lucrărilor, primarul Gheorghe Roman a reamintit că anul acesta au fost alocate sume importante de la bugetul local. Banii au mers atât pentru achiziția de aparatură foarte necesară, cât și pentru lucrări de amenajări. „Am prins în bugetul local sume consistente atât pentru partea medicală, cât și pentru amenajarea zonelor din jurul spitalului. După cum se știe, în acest an am făcut recepția străzii George Coșbuc și era firesc să înlocuim și gardul care împrejmuiește spitalul. Sigur că o investiție extrem de importantă este cea care se derulează la secția de Interne cu ajutorul sponsorilor noștri Romgaz și pe această cale țin să le mulțumesc”, a menționat edilul-șef Gheorghe Roman.


Investiție de 40.000 euro

Spitalul Municipal Mediaș continuă investițiile în aparatură. Zilele trecute, Compartimentul de Fizioterapie-Recuperare a fost dotat cu un magnetoscop și un diaflux, foarte necesară pentru tratamentul persoanelor care au nevoie de recuperare. Aparatura achiziționată recent este folosită deja pentru tratarea bolnavilor. „Achiziția de aparatură medicală a continuat pe tot parcursul anului. În ultima perioadă, am achiziționat aparatură pentru Compartimentul de Fizioterapie-Recuperare în valoare de aproximativ 40.000 euro. O parte dintre acestea - magnetoscopul, diafluxul - sunt aparate de care spitalul nu a beneficiat până acum. Sper ca, astfel, cei aflați în diverse stadii de suferință să poată apela la serviciile secției pentru un tratament mai bun și mai eficient”, spune Gheorghe Nicorici.
    Trimite prin e-mail