vineri, 3 noiembrie 2017

Publicat la 11/03/2017 02:03:00 p.m. de Anonim

O medieşeancă stabilită în Canada are nevoie de ajutor


Medieșeanca Diana Secăşan are o tumoare pe cerebel. Pe parcursul lunii trecute, a suferit mai multe intervenţii chirurgicale pe creier. În prezent, se află internată la Spitalul din Hamilton din provincia Ontario. Soţul său Radu îi este alături zilnic, iar o prietenă bună a acesteia a iniţiat şi o strângere de fonduri în mediul on-line. Oricine doreşte să o ajute pe Diana Secăşan poate face donaţii accesând link-ul https://www.gofundme.com/helpdianasecasan.


Autor: Alex PÎNTEA

Drama Dianei Secăşan începe la jumătatea lunii septembrie. Pentru că i se întâmpla să cadă des, a mers la un control medical. Diagnosticul a fost o tumoare de 4 centimetri după urechea stângă, pe cerebel. A fost trimisă la un medic specialist şi a fost programată pentru operaţie în data de 18 octombrie. Starea ei de sănătate s-a agravat însă din ce în ce mai mult. Nu se mai putea hrăni singură, nu mai vorbea coerent şi nu se mai putea deplasa decât cu ajutorul scaunului cu rotile.

Operată pe creier

În aceste condiţii, medicii au decis să intervină imediat. Prima operaţie pe creier a avut loc în seara zilei de 10 octombrie. Scopul a fost acela de a elibera presiunea creată de tumoare asupra creierului. După câteva zile, a fost mutată la un alt spital pentru recuperare, însă starea ei s-a înrăutăţit din nou. Pe 16 octombrie a fost operată din nou pe creier, tot pentru a elibera presiunea creată. După a doua intervenţie, Diana avea un drenaj de la creier într-o pungă exterioară, unde se aduna lichidul în exces, pentru că, din cauza tumorii, acesta nu se mai absorbea. A urmat o a treia operaţie prin care a fost realizat un drenaj de la creier, pe sub piele până în stomac. 

Internată în spital

La câteva zile după ultima intervenţie, Diana şi-a mai revenit puţin, însă tot nu poate deplasa pe propriile picioare. Nu poate să se ridice din pat şi este plimbată doar cu scaunul cu rotile. Vorbeşte şi mănâncă bine, însă are probleme la înghiţit. Ea va suferi o nouă intervenţie chirurgicală, prin intermediul căreia se va încerca îndepărtarea completă a tumorii. Soţul acesteia, Radu Secăşan, îi ţine la curent pe apropiaţii familiei, prietenii şi persoanele care s-au implicat în acest prin intermediul unor postări zilnice în reţeaua de socializare Facebook. „Mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat şi ne mai ajută în continuare în momentele dificile prin care trecem cu Diana. Am să încerc zilnic să menţin o informare asupra stării de sănătate a Dianei şi evoluţia ei, atât pentru cei care se gândesc la Diana, dar mai ales pentru Diana pentru când va ieşi din spital, deoarece trece des prin unele stări de confuzie şi se află în unele momente în care nu ştie dacă e zi sau noapte, la ce spital se află, cine a vorbit cu ea în urmă cu o zi sau cine a vizitat-o“, spune Radu Secăşan.

Cum puteți ajuta

Una dintre cele mai bune prietene ale Dianei a iniţiat şi o campanie de strângere de fonduri în mediul on-line. Toţi cei care doresc să le dea o mână de ajutor pentru plata facturilor medicale şi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor  apărute pot face donaţii accesând link-ul https://www.gofundme.com/helpdianasecasan.
    Trimite prin e-mail