vineri, 3 noiembrie 2017

Publicat la 11/03/2017 02:07:00 p.m. de Anonim

Clubul Sportiv Municipal Mediaș are director și trei secții active


Eugen Pîrvulescu va conduce oficial clubul finanțat de Primăria Mediaș. Acesta a câștigat concursul organizat pentru post. De asemenea, Mihai Popa este antrenor la secția de baschet, Sebastian Potor la secţia de fotbal, iar Adrian Suciu la secţia de tenis de masă. În ceea ce priveşte secţiile de atletism, handbal şi tenis de câmp, acestea sunt în curs de afiliere la federaţiile de specialitate.


Autor: Alex PÎNTEA

Prezentarea oficială a directorului Clubului Sportiv Municipal Mediaș și a antrenorilor de la secțiile de baschet, fotbal și tenis de masă, a avut loc joi la sediul Primăriei Mediaș. Edilul-șef Gheorghe Roman a explicat că aceștia vor beneficia de tot sprijinul său pentru a-și desfășura activitatea în condiții cât mai bune. „Proiectul pe care l-am iniţiat încă de la începutul anului în privinţa Clubului Sportiv Municipal prinde contur. Au venit alături de mine oameni care au considerat că acest proiect este important pentru Mediaş, pentru toţi oamenii din oraş, iar eu nu pot decât să le mulţumesc pentru asta. Pot să le spun totodată că se pot baza pe susţinerea mea şi sunt sigur că o mare parte a consilierilor locali vor fi de acord să-i promovăm pe acei copii care doresc să facă performanţă în Mediaş“, a explicat Roman. 


Director cu experienţă

Eugen Pîrvulescu a explicat că este o zi importantă pentru el. Acesta se bucură că poate reveni acasă după zece ani. Pîrvulescu a fost arbitru divizionar A, iar ulterior a activat ca şi conducător de club. Acesta a condus Voinţa Sibiu la promovarea din Liga a III-a în Liga 2, iar apoi a ajuns la Pandurii Târgu-Jiu. Pentru o perioadă de trei luni, acesta a activat ca director sportiv la Universitatea Cluj, iar ulterior a revenit la Pandurii. „E o zi fericită pentru mine. M-am întors după aproximativ zece ani acasă la Mediaş. Am fost plecat şi am lucrat la cluburi, zic eu, destul de importante din ţară, dar să ştiţi că nu e uşor să fii plecat. M-am întors cu drag la Mediaş. În primăvară am purtat o discuţie cu primarul Gheorghe Roman, mi-a spus depre proiectul pe care l-a realizat pe linie de sport. Aşa am participat la concurs. Mi se pare un proiect foarte sănătos, de durată care deschide drumul spre performanţă pentru copiii şi tinerii din municipiul nostru“, a mărturisit Pîrvulescu.

Trei secţii active

Clubul Sportiv Municipal are, în prezent, trei secții active. La baschet echipa antrenată de Mihai Popa şi Dan Popa a început deja campionatul în Liga 1. La fotbal există două echipe de juniori E și F antrenate de Sebastian Potor, cu circa 40 de copii. Secția de tenis de masă funcționează sub tutela antrenorului Adrian Suciu. „În prezent, Clubul Sportiv Municipal a primit certificatul de identitate sportivă pe şase structuri, dintre care am reuşit la trei să ne afiliem. Mă refer aici la fotbal prin Asociaţia Judeţeană de Fotbal, implicit ne-am afiliat la Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, ne-am afiliat la Federaţia Română de Baschet şi Federaţia Română de Tenis de Masă. Activăm în competiţii la fotbal la nivelul juniorilor E şi F în cadrul Campionatului judeţean. Aici avem în jur de 40 de copii. Cu echipa de baschet suntem în Liga I. La tenis de masă, concursul de promovare în Liga a II-a a fost în luna august, iar clubul nu a primit atunci certificatul de identitate sportivă. Oricum, copiii se antrenează sub bagheta antrenorilor şi cu siguranţă la anul vom încerca să promovăm echipa în eşaloanele superioare. Cu restul secţiilor din cadrul clubului, probabil anul viitor o să reuşim să le afiliem“, mai spune Eugen Pîrvulescu.


Deschişi la colaborare

Directorul Clubului Sportiv Municipal Mediaş s-a declarat deschis la o colaborare bună cu Clubul Sportiv Gaz Metan. În acest sens, va exista probabil și o discuție cu oficialii Gazului Metan pentru a găsi cele mai bune soluții. Eugen Pîrvulescu a mai spus că relaţia dintre cele două cluburi va fi una respect reciproc și că acestea nu sunt în competiție. „Cu siguranţă va fi o relaţie de respect reciproc. Ne dorim să aducem cât mai mulţi copii către sport. Cu siguranţă toţi copiii îşi doresc să joace la echipa fanion a oraşului, Gaz Metan Mediaş, iar din partea noastră vor avea tot sprijinul. O să ne aşezăm la masă cu oficialii Clubului Gaz Metan şi vom încerca să găsim soluţii de colaborare“, a explicat Eugen Pîrvulescu.
    Trimite prin e-mail