sâmbătă, 7 octombrie 2017

Publicat la 10/07/2017 11:55:00 a.m. de Anonim

Municipiul Mediaş are parte de Festivalul Recoltei


Venirea toamnei va fi marcată şi în acest an în municipiul de pe Târnava Mare, prin organizarea Festivalului Recoltei. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul XIV, se va derula pe parcursul a două zile, iar organizatorii au pregătit o serie întreagă de surprize. Printre ele, un concurs de gătit zacuscă, un ceaun de o tonă care va fi gătit în Piața Corneliu Coposu, pregătirea mustului în lin, dar și un vițel gătit la proțap. Nu va lipsi programul artistic cu muzică populară și etno.


Autor: Alex PÎNTEA

Primăria Mediaş prin societatea Piaţa Prim-Com și Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, organizează sâmbătă și duminică tradiționala sărbătoare a Festivalului Recoltei. Punctul central al evenimentelor va fi Piața Corneliu Coposu. O noutate importantă este că, anul acesta, programul gândit de organizatori se va întinde pe toată durata zilelor de sâmbătă și duminică.



Ceaun uriaș și zacuscă

Deschiderea oficială a Festivalului Recoltei va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, în Piața Corneliu Coposu. Pe lângă cunoscutele standuri cu preparate tradiționale și deja celebra paradă a costumelor de toamnă și concursurile „Cel mai frumos stand“, respectiv „Cămara tradițională“, ediția de anul acesta vine cu noutăți pentru medieșenii și turiștii care vor participa la manifestare. Astfel, sâmbătă, începând cu ora 10.00, Piața Corneliu Coposu va fi animată și prin concursul inedit „Gătește zacuscă și distrează-te“, la care s-au înscris echipe ale societăților comerciale din oraș. Tot pentru ziua de sâmbătă, organizatorii și-au propus și prepararea unui uriaș ceaun de o tonă. Acesta va putea fi ulterior degustat de către participanți. Ca și în edițiile precedente, copiii de la unitățile de învățământ din oraș vor participa la „Parada costumelor“. Aceștia vor putea fi admirați pe traseul Casa Schuller - Piața Regele Ferdinand I - strada Petofi Sandor, având ca punct final Piața Corneliu Coposu, unde o parte din micii artiști vor susține și un program artistic, pe scena amplasată în fața Primăriei. 

Vițel la proțap și must

Ziua de duminică propune un program cât se poate de atractiv pentru cei care vor veni în Piaţa Corneliu Coposu. Astfel, participanții și invitații vor avea ocazia să guste din produsele preparate în bucătăria gospodinelor. Totodată, aceștia vor  putea savura din vițelul la proțap pregătit de către organizatori. O altă surpriză o reprezintă pregătirea tradițională a mustului în lin. 

RADU CIOBANU | director Piața Prim-Com: „Ziua de duminică va începe prin pregătirea unei vițel la proțap, urmat de pregătirea mustului în lin. Vizitatorii vor putea degusta diferite bucate tradiționale sau vor putea achiziționa diferite produse necesare pentru anotimpul rece care se apropie, de la standurile care vor fi amenajate în Piața Corneliu Coposu.“

Program artistic

Ca şi la ediţiile anterioare, participanţii la Festivalul Recoltei vor avea parte şi de un bogat program artistic. Acesta va cuprinde recitaluri de muzică populară și etno. Noutatea este că acestea se vor întinde pe tot parcursul celor două zile ale evenimentului. Astfel, sâmbătă vor urca pe scena special amenajată în Piața Corneliu Coposu Doinel Hândorean, Ho-Ra și Ro-Mania. Duminică, în cea de-a doua zi a manifestării, vor susține recitaluri Ovidiu Homorodean, Kronos, Nemuritorii și Nicolae Furdui Iancu.




    Trimite prin e-mail