sâmbătă, 7 octombrie 2017

Publicat la 10/07/2017 11:40:00 a.m. de Anonim

Cuplurile de aur, sărbătorite de întreaga comunitate din Axente Sever | GALERIE FOTO



Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, și Consiliul Local i-au sărbătorit, joi după-amiază, printr-un eveniment special, pe cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie.


În Axente Sever, 16 cupluri au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie. „Este o onoare pentru mine să pot să-i felicit pe cei care au știut să-și construiască atât de trainic căsniciile aici, în Axente Sever. Fiecare cuplu este un model pentru comuna noastră, pentru toți cei din comunitate, și ne-am dorit să demonstrăm asta printr-un eveniment special”, a spus primarul Marius Grecu.


Cuplurile "de aur" au primit din partea autorității locale câte o diplomă și o sumă de bani și au fost invitate să se bucure de un program special la Căminul Cultural din centrul comunei.
Evenimentul organizat de primarul din Axente Sever se află la a treia ediție și a fost onorat, ca de fiecare dată, de prezența familiilor celor sărbătoriți, de copiii, nepoții sau strănepoții lor, de prieteni, vecini și cunoscuți.


De asemenea, au participat deputații liberali de Sibiu Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, și Constantin Șovăială. “A devenit foarte populară o expresie conform căreia «în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie puternică». Nimic mai fals, după părerea mea, și am avut încă o confirmare că o femeie puternică stă mereu alături de un bărbat puternic, niciodată în spatele lui! Am cunoscut astăzi la Axente Sever oameni care au trecut peste cele mai negre perioade ale comunismului și au făcut-o în doi, care și-au crescut copiii tot în doi, luptând cu lipsurile dinainte de 1989, oameni care au împărțit bucuriile și tristețile vieții și care au împlinit acum 50 de ani de căsnicie. Primarul din Axente Sever, prietenul meu Marius Grecu, a organizat un eveniment emoționant pentru 16 cupluri din comună care au împlinit 50 de ani împreună și ale căror vieți de cuplu sunt adevărate povești. Povești în doi, iar apoi în trei sau patru, iar apoi în și mai mulți, în funcție de câți copii, nepoți și chiar strănepoți le-a dat Dumnezeu. Marius le-a pregătit câte o diplomă, câte o atenție financiară și o întâlnire veselă la Căminul Cultural, acolo unde au depănat amintiri și s-au bucurat de un program artistic. Noi, eu și colega mea Raluca Turcan, nu am avut a le oferi decât cuvintele noastre de apreciere și respect. Este desigur puțin, dar credeți-mă că au fost din suflet! Se spune deseori despre căsnicie că este o instituție. Probabil! Din păcate, însă, este o instituție cu tot mai puțini «angajați», așa că atunci când întâlnim «angajați model» merită să le arătăm dragostea noastră. La mulți ani împreună tuturor cuplurilor din Axente Sever și felicitări, Marius Grecu, pentru inițiativa care nu este prima de acest fel!“, a spus Constantin Șovăială.





    Trimite prin e-mail