duminică, 23 aprilie 2017

Publicat la 4/23/2017 01:03:00 p.m. de Anonim

Raluca Turcan: În unele cazuri, PNL n-ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum


Partidul Național Liberal, în unele cazuri, nu ar fi fost mai ''breaz'' la guvernare decât cei care guvernează în prezent, a afirmat președintele interimar al PNL, deputatul de Sibiu Raluca Turcan, astăzi, la Cluj.
''PNL are o mare provocare la alegerile interne din 17 iunie. Ca reprezentanți ai unei organizații fanion, aveți obligația să dați semnalul unei decizii raționale, înțelepte și rezolvabile pentru viitorul PNL. (...) Din nefericire, la nivel național, deși am avut rezultate foarte bune în unele locuri, PNL a fost praf. (...) După acest praf de la alegerile parlamentare riscăm să nu înțelegem unde am greșit și să repetăm erorile în unele locuri. (...) Faceți un mic exercițiu dragi colegi și gândiți-vă: dacă am fi ajuns la guvernare, cu acest partid care se zgâlțâie din toate încheieturile, credeți oare, sincer, că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei care sunt acum? Mi-e teamă că în unele locuri, nu. Și asta pentru că am fost în trecut fără fermitate, fără consecvență, fără o direcție egală asumată. (...) Am avut în trecut o cruntă lipsă de dialog între noi, o ruptură între centru și baza partidului, o fractură între PNL și cei din exteriorul nostru, o fractură în interior, între conducerile organizațiilor județene și baza celor mulți'', a spus Raluca Turcan, în fața liberalilor clujeni, citată de Agerpres.
Potrivit acesteia, există două căi pentru viitorul PNL, ''blatul'' cu PSD și unirea forțelor.
''Sunt două căi. Una în care cădeți pradă iluziilor, în care unii sunt pur sânge, dar oricând sunt dispuși să pactizeze sau să facă blat cu PSD, de se răsucesc Brătienii în mormânt. (...) În același timp, în interiorul PNL aveți o alternativă, iar alternativa este să unim toate forțele celor buni din PNL, să fim uniți, orientați spre ceea ce așteaptă oamenii de la noi, cei din exterior, și mai puțin spre funcțiile pe care le deținem. Să demonstrăm zi de zi că PNL poate fi alternativă la PSD. Eu asta cred că este soluția'', a punctat ea, adăugând că PNL trebuie să recupereze electoratul urban, care s-a dus ''spre alte curente, spre USR și alte nebunii''.
    Trimite prin e-mail