joi, 6 octombrie 2016

Publicat la 10/06/2016 11:00:00 a.m. de Anonim

A venit și victoria! Axente a spart gheața


Gaz Metan Mediaș a învins FC Voluntari cu scorul de 1-0, sâmbătă, în etapa trecută, după câteva săptămâni fără victorie. În repriza a doua, Mircea Axente a reușit să spargă gheața cu un gol cât 3 puncte. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a urcat pe locul 6, cu 16 puncte, în timp ce FC Voluntari se menţine pe locul 10, cu 11 puncte. Medieșenii vor profita de întreruperea campionatului pentru a disputa un amical la Cluj.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Cristian Pustai a reuşit să câştige în faţa propriilor suporteri după aproape două luni, timp în care a înregistrat două remize şi o înfrângere. Atacantul Mircea Axente a marcat un gol de trei puncte pentru formaţia sa în etapa a 11-a. Campionatul în Liga I se întrerupe o săptămână, în condiţiile în care naţionala României va disputa dubla cu Armenia și Kazahstan contând pentru preliminarile Campionatului Mondial din 2018. Gaz Metan va disputa mâine după-amiază, de la ora 16.00, o partidă amicală, în deplasare, în compania echipei CFR Cluj.

Ocazii bune de ambele părți

Partida de sâmbătă a fost prima confruntarea din istorie în Liga I între cele două formaţii. Gazdele veneau după trei meciuri consecutive fără eşec şi cu victoria din acest meci pot trece pe loc de play-off, cel puţin până joacă Dinamo şi Pandurii. Gaziştii au presat mai mult în prima repriză a partidei cu FC Voluntari, însă nu au găsit drumul spre gol. Prima ocazie mare a venit în minutul 42, atunci când lovitura de cap a lui Mircea Axente a fost respinsă in extremis de Mircea Bornescu. Atacantul alb-negrilor s-a revanşat, însă, la şapte minute de la reluarea jocului, atunci când a înscris cu capul, după o centrare foarte bună a lui Dario Rugasevic de pe partea stângă. Imediat, alb-negrii au avut de două ori şansa de a se desprinde, însă şutul lui Azdren Llullaku din poziţie bună a trecut peste poartă, iar apoi execuţia lui Eric de Oliveira, de la mare distanţă, nu a găsit nici ea cadrul porţii. FC Voluntari a avut ocazia de a egala, în minutul 65, atunci când şutul lui Adrian Bălan din lovitură liberă a nimerit bara porţii lui Răzvan Pleşca. Gaziştii au avut şi ei mai multe ocazii de a închide tabela, care totuși, nu s-a mai modificat până la final.

Succes meritat

Mircea Axente a marcat cu FC Voluntari al treilea său gol în tricoul alb-negru. Atacantul gaziştilor consideră că aceasta victorie a fost una muncită şi că ea aduce liniştea necesară pentru pregătirea următoarelor meciuri. „Ne doream cu toții să învingem și acasă, pentru că nu mai câștigasem de mult aici, la Mediaș. A fost o victorie muncită. Pe final, cei de la Voluntari au venit peste noi, dar am gestionat bine acest avantaj. Cu puțină atenție, puteam marca și al doilea gol, dar, oricum, consider că am arătat ca o adevărată echipă și meritam această victorie. Suntem pe un loc bun în clasament, care ne asigură o liniște pentru următoarele două săptămâni, care ne va ajuta să pregătim mai bine următoarele meciuri”, este de părere autorul singurului gol al partidei.

Muncă şi disciplină

La finalul partidei câştigate în faţa Voluntariului, tehnicianul alb-negrilor a comentat că echipa sa a avut răbdarea şi maturitatea necesară pentru a se impune. Cristian Pustai a mai adăugat că jucătorii săi trebuie să rămână cu picioarele pe pământ şi să muncească la fel în continuare. „Am jucat mai bine, am recuperat mingile în zona centrală, unde oaspeţii erau puternici - prin acel trio Marinescu, Cernat şi Novac. Eu zic că, una peste alta, am reuşit şi noi să fim puternici în contactele unu la unu, să ripostăm de câte ori am avut ocazia. Am avut şi în sfârşitul primei reprize o ocazie destul de mare şi, până la urmă, cu răbdare, am reuşit să dăm şi gol, după care, normal şi dacă oaspeţii se desfac şi ies la joc, aţi văzut că am avut multe situaţii să înscriem. Deocamdată e prematur să stabilim clasamente. Într-adevăr, mai sunt două etape şi se termină turul, deci putem trage o linie, însă e foarte important să ne păstrăm cu picioarele pe pământ şi să ne vedem de muncă, pentru că noi suntem o echipă mică, cu suflet mare, muncim mult, disciplină multă şi, încet, încet apar şi realizările”, a spus Pustai.

Amical la Cluj

Campionatul în Liga I se întrerupe, din cauza jocurilor pe care naţionala României va disputa cu Armenia și Kazahstan în preliminarile Campionatului Mondial din 2018. În aceste condiţii, Gaz Metan va disputa mâine după-amiază, de la ora 16.00, o partidă amicală, în deplasare, cu CFR Cluj.
    Trimite prin e-mail