joi, 6 octombrie 2016

Publicat la 10/06/2016 12:30:00 p.m. de Anonim

Salvatorii, mai aproape! Inaugurarea noului punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență de la Dumbrăveni | GALERIE FOTO


O nouă structură de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Sibiu funcționează, din această săptămână, în orașul Dumbrăveni și răspunde de zona de nord și nord-est a județului.


Autor: Aurelian LUNGU

Luni, la festivitatea de inaugurare, au fost prezenți, pe lângă comandantul ISU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu, și primarii din zonă, prefectul Cristian Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, și directorul Spitalului Județean Sibiu, Vasile Spinean.



Două autospeciale și personal calificat

Cei 15 subofițeri de pompieri și nouă paramedici voluntari, dotați cu două autospeciale, vor interveni în eventualitatea unor situații de urgență atât în Dumbrăveni, cât și în comunele învecinate: Hoghilag, Laslea, Biertan, Alma, Ațel, dar și în Viișoara (jud. Mureș).


Subunitatea este dotată cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Mediaș și o ambulanță SMURD a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumbrăveni, iar personalul ce încadrează cele două autospeciale este format din 15 subofițeri și nouă paramedici voluntari, angajați ai Primăriei, care au absolvit cursuri de prim-ajutor calificat în cadrul Centrului de Formare al ISU Sibiu.


Spaţiul necesar desfăşurării activităţilor a fost pus la dispoziţie de către Consiliul Local Dumbrăveni, într-un imobil situat la ieșirea din Dumbrăveni spre Alma.


Mai multă siguranță

Primarul orașului Dumbrăveni, Emil Dîrloșan, a ținut să le ureze tuturor lucrătorilor noului punct de lucru să aibă parte de sănătate și putere de muncă și și-a exprimat speranța că vor exista cât mai puține evenimente neplăcute.


„Vă cunosc pe majoritatea și sunt ferm convins că veți da dovadă de profesionalism și devotament în ceea ce faceți. Sunt ferm convins că e o mândrie și o onoare să ai în paleta de activități aceste îndatoriri sfinte, de a preveni anumite evenimente neplăcute, de a ajuta oameni, de a sprijini oameni, de a salva oameni și bunuri. Vă doresc succes! Este o zi deosebită azi pentru orașul nostru, odată cu inaugurarea punctului de lucru de la Dumbrăveni. Prezența dvs. aici va asigura liniștea și siguranța cetățeanului, care-și va putea desfășura activitățile cotidiene fără griji. În același timp, odată cu inaugurarea punctului de lucru de la Dumbrăveni, toată zona de nord și nord-est a județului Sibiu, cele șase unități administrativ-teritoriale din județul Sibiu și una din județul Mureș, intră în zona de influență a punctului de lucru de la Dumbrăveni“, a precizat edilul. 


Ramona NISTOR | purtător de cuvânt ISU Sibiu: „Prin operaționalizarea acestui punct de lucru, timpul mediu de răspuns în situaţiile de urgenţă va scădea, crescând, astfel, nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor. Pentru reducerea timpului de răspuns, în anul 2015 au fost înființate alte patru puncte de lucru, în localitățile Păltiniș, Ocna Sibiului, Avrig și Săliște, primele două fiind operaționalizate pe componenta SMURD.”









    Trimite prin e-mail