joi, 8 septembrie 2016

Publicat la 9/08/2016 06:30:00 a.m. de Anonim

Elevii care învață stând în picioare au mai multe șanse să-și mențină greutatea idealăPupitrele la care se stă în picioare i-ar putea ajuta pe copii să-și mențină corpul sănătos, potrivit unui nou studiu.

Aceste birouri se reglează la o înălțime care le permite elevilor să alterneze între statul pe scaun sau în picioare în timp ce se află la cursuri și ''pot întrerupe modelele sedentare'' cât timp copiii se află la școală ''într-un mod simplu, la costuri minime și fără a deranja cursurile'', menționează autorii cercetării în ''American Journal of Public Health'', potrivit Reuters.
Oamenii de știință au studiat elevi din clasele a treia și a patra din trei școli elementare din Texas, SUA, și au descoperit că aceștia au petrecut mai mult timp stând în picioare și au slăbit atunci când au folosit astfel de pupitre în locul celor tradiționale.
Greutatea ideală a copiilor se stabilește în mod diferit față de cea a adulților. Pentru că atât greutatea cât și înălțimea se modifică în perioada de creștere, medicii nu calculează pur și simplu indicele de masă corporală (IMC) - un raport dintre numărul de kilograme și înălțime - ci compară IMC-ul copiilor cu cel al altora de aceeași vârstă și sex.
Cercetarea, realizată timp de doi ani pe 380 de elevi, a demonstrat că micuții care au avut în clase birouri la care au stat în picioare au avut un IMC cu 5% mai mic în comparație cu cei care au învățat la pupitre tradiționale. Circa 80% dintre copii au avut, la începutul studiului, o greutate normală, mai arată sursa citată.
Reducerea timpului petrecut stând jos în cazul elevilor ar putea contribui la o scădere a sedentarismului, care este legat de o diversitate de probleme de sănătate, printre care se numără obezitatea și diabetul, a menționat în raport Mark Benden de la ''A&M School of Public Health Ergonomics Center in College Station'' din Texas. ''Îi forțăm pe copii să stea jos, să fie liniștiți și să tacă, iar aceste lucruri nu sunt naturale pentru ei'', a mai spus Benden care a subliniat că studii anterioare au demonstrat o legătură între sedentarism, rezultatele slabe la învățătură și stima de sine scăzută.

    Trimite prin e-mail