joi, 8 septembrie 2016

Publicat la 9/08/2016 07:01:00 a.m. de Anonim

Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană, începând din luna iunie 2017


Comisia Europeană a reiterat că nu a renunțat la promisiunea de a pune capăt tarifelor de roaming, în pofida faptului că zilele trecute a dezvăluit o propunere care ar limita măsura la o perioadă de maximum 90 de zile, transmite AFP, preluată de AGERPRES.

Margaritis SCHINAS
"Vreau să fiu foarte clar, am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiți începând din luna iunie 2017", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, ieri, într-o conferință de presă.
Luni, executivul comunitar a dat publicității liniile directoare pentru a implementa o decizie adoptată anul trecut de Bruxelles pentru eliminarea tarifelor de roaming în cele 28 de state membre. Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă a acceptat și să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte țări pentru a le utiliza acasă.
"Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mișcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanță. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an", a susținut Schinas.
Eliminarea tarifelor la roaming a fost un element de bază în eforturile UE de a crea o piață mai unificată în Europa, în special pentru serviciile de comunicații.
"Roaming-ul ar trebui să fie gratuit pe întreaga perioadă a anului, nu doar pentru 90 de zile. Cer Comisiei Europene să își revizuiască propunerile", a declarat europarlamentarul Guy Verhofstadt.
Propunerea Comisiei trebuie să fie dezbătută și aprobată de organismele de reglementare din țările membre înainte de a fi adoptată în data de 15 decembrie.
    Trimite prin e-mail