joi, 8 septembrie 2016

Publicat la 9/08/2016 02:00:00 a.m. de Anonim

Rezultatele concrete ale Consiliului de Administrație revocat de la SC Turda Salina Durgău SA: profit în 2015 cât în 3 ani la un loc, număr record de vizitatori (peste 500.000) și creșteri spectaculoase în 2016! (P)


Consiliul de administrație al societății Turda Salina Durgău SA, care a administrat societatea turdeană de la finele anului 2014 și care a fost revocat prin hotărârile Consiliului Local al Municipiului Turda din data de 05.09.2016, înțelege să sintetizeze rezultatele activității de administrare de la numire până în prezent și să le aducă la cunoștința turdenilor. 
Societatea  a realizat un profit pentru anul 2015 de 3.042.199 lei - cel mai mare înregistrat până acum în istoria societății, fiind mai mare decat suma profiturilor realizate de companie în anii 2012 (1.578.320 lei), 2013 (572.487 lei) și 2014 (739.549 lei), la un loc. Acest rezultat a fost posibil datorită unei eficientizări a cheltuielilor, a unei atenții sporite acordate încasărilor și a unei promovări bazate pe eficiență (în 2015, Salina Turda a avut un număr record de vizitatori, respectiv de peste o jumătate de milion de persoane!). 
Societatea a avut o evolutie spectaculoasa și în primul semestru al anului 2016: o creștere cu 1.615.524 lei a cifrei de afaceri (+44%), raportat la aceeași perioadă a anului trecut (cel mai bun an financiar din istoria societății!).  În urma acestor rezultate financiare, profitul brut al companiei, raportat la primul semestru, a ajuns la 1.094.399 lei, cu 837.753 lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, adică o creștere procentuală de 426%!
Toate aceste date au fost aduse la cunoștința unicului acționar, ultima rectificare pozitivă de buget realizându-se în cursul lunii august 2016 – moment in care consilierii turdeni au laudat activitatea societatii. Este important de menționat că, în condițiile în care Consiliul Local este acționar unic, conform prevederilor legale dispune de acest profit, aceasta însemnând bani mai mulți la bugetul local și posibilitatea alocării lor pentru diverse cheltuieli investiționale, fie că este vorba despre dezvoltarea activității societății sau despre lucrări la drumuri sau alte obiective investiționale.
În cursul anului 2015 și 2016 a fost aplicat un management riguros care a dat rezultate spectaculoase și care a demonstrat că se poate face performanță și în societăți cu capital de stat. Exploatarea eficientă a obiectivului turistic Salina Turda, scopul oricărui deținător de obiective turistice de această anvergură, se reflectă direct în patrimoniul administrației locale, care s-a îmbogățit cu un centru Spa, un hotel și un bazin de înot. Primele două obiective sunt rezultatul direct al investițiilor societății Turda Salina Durgău SA, în timp ce al treilea obiectiv este întreținut și asigurat, pentru a fi pus la dispoziția doritorilor, tocmai datorită profitului realizat în centru de profit Salina.
Pe de altă parte, rezultatele financiare spectaculoase se reflectă și în bugetul local, dând astfel posibilitatea administrației locale să facă investiții importante de pe urma repartizării acestor dividende (profit). Asta înseamnă o creștere a gradului de mulțumire al populației, în conformitate cu cerințele și pretențiile pe care le au față de administrația locală. Este modul în care turdenii pot beneficia de pe urma obiectivului turistic Salina Turda. 
Toate aceste realizari se datorează, angajatilor SC Turda Salina Durgau SA aflati sub conducerea d-nei director Baciu Simona,care cu profesionalism, implicare si sustinere din partea Consiliului de Administratie, a reusit sa ajungă la astfel de rezultate spectaculoase.
Suntem în momentul în care Consiliul Local al Municipiului Turda apreciază că trebuie realizate schimbări în componența Consiliului de Administrație al societății. Acceptăm aceste schimbări pentru că nu dorim să ducem societatea în instabilitatea și scandalurile din anul 2014, în care existau două consilii de administrație paralele, intrucat nu era respectata vointa unicului actionar de catre cei care au condus pana in acel moment societatea.
Urăm succes noului Consiliu de Administratie, a căror rezultate sperăm sa depăsească rezultatele actuale.
     
Presedinte Consiliu de Administratie – Corina Fagadar 

    Trimite prin e-mail