vineri, 1 iulie 2016

Publicat la 7/01/2016 11:49:00 a.m. de Anonim

Captură impresionantă de canabis la Mediaș

Un medieşean a fost reţinut pentru trafic de droguri de risc. În curtea imobilului în care locuia acesta au fost descoperite aproximativ 90 de plante de canabis, iar patru ghivece de canabis se aflau în interiorul locuinței. De asemenea, alte 170 de plante care îi aparţineau au fost găsite pe un teren situat în afara oraşului.



Autor: Alex PÎNTEA

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, iar ulterior prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. La acţiunea de capturare a acestuia au participat şi luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Sibiu.
La sfârşitul săptămânii trecute, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu şi procurorii D.I.I.C.O.T. au pus în executare un mandat de aducere privind un medieșean, bănuit că ar desfășura activități pe linia traficului de droguri de risc. “La data de 23 iunie, a fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 41 de ani, domiciliat în municipiul Mediaș, bănuit că ar fi dezvoltat mai multe culturi de canabis, atât outdoor, cât și indoor, în locuința în care locuia fără forme legale din municipiul Mediaș. În fapt, la data de 21 iunie, în urma unei percheziții domiciliare efectuate la locuința bănuitului de către polițiștii medieșeni, în curtea imobilului au fost descoperite aproximativ 90 de plante de canabis, precum și patru ghivece cu plante de același gen, amplasate în interiorul imobilului. În urma investigațiilor, în afara localității Mediaș a mai fost identificată o cultură de canabis outdoor de aproximativ 170 de plante, cultură plantată și îngrijită de către persoana în cauză. După desfiinţarea acestei culturi de canabis, a rezultat o cantitate de 77 kg masă vegetală verde - plante de canabis. În cauză, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a medieșeanului, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, faptă prevăzută și pedepsită de art.2 al.1 din Legea nr.143/2000”, informează subcomisarul Luciana Lazăr, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.
    Trimite prin e-mail