vineri, 1 iulie 2016

Publicat la 7/01/2016 11:50:00 a.m. de Anonim

Medieșeni amendați pentru seminţe

Doisprezece medieşeni au fost sancţionaţi contravenţional de Poliţia Locală, după ce au murdărit domeniul public prin aruncarea de coji de seminţe, PET-uri, ambalaje şi diferite resturi alimentare.



Autor: Alex PÎNTEA

Amenzile au fost aplicate în ultimele două săptămâni în cadrul unor acţiuni de prevenire şi sancţionare a faptelor de acest gen. „În ultimele două săptămâni, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni de prevenire şi sancţionare a faptelor de natura murdăririi domeniului public. Faptele cel mai des întâlnite au fost cele privind aruncarea cojiilor de seminţe şi a peturilor în parcuri şi locuri de joacă pentru copii. Ca urmare a acţiunilor desfăşurate, 31 de persoane au fost avertizate verbal, iar alte 12 persoane au fost sancţionate contravenţional şi, totodată, obligate să cureţe zona în cauză”, au explicat reprezentanţii Poliţiei Locale Mediaş. 

Sancțiunile pot ajunge până la 500 de lei

Conform Hotărârii Consiliului Local Mediaş nr. 166/2009, aruncarea pe străzi, stadioane, parcuri şi în orice alte locuri publice, a resturilor rezultate ca urmare a consumului de seminţe comestibile, a sticlelor de plastic, a ambalajelor şi a resturilor alimentare şi nealimentare se sancţionează cu amendă de la 300 la 500 de lei.
    Trimite prin e-mail