vineri, 6 mai 2016

Publicat la 5/06/2016 02:44:00 p.m. de Redacţie

Ei vă cer votul! Monitorul de Mediaș vă spune cine sunt candidații la fotoliul de primar al municipiului Mediaș

Campania electorală începe oficial astăzi, în municipiul Mediaş şi în întreaga ţară. Nouă candidaţi ţintesc fotoliul de primar al municipiului de pe Târnava Mare la alegerile locale programate la începutul lunii viitoare. Patru sunt de profesie ingineri, doi sunt jurişti, unul este economist, unul manager şi unul inspector situaţii de urgenţă. Aspiranţii la această funcţie au între 34 şi 52 ani, toţi sunt căsătoriţi şi, cu o singură excepţie, au cel puţin un copil.



Autor: Alex PÎNTEA

Pe 5 iunie, medieşenii trebuie să îşi aleagă viitorul primar al oraşului dintre cei nouă candidaţi înscrişi oficial în această bătălie electorală. Cinci dintre aspiranţii la fotoliul de primar vin din partea unor partide politice, în timp ce restul candidează din postura de independenţi. Unul singur va câştiga, însă, alegerile locale şi va conduce destinele oraşului în următorii patru ani.


Primul înscris

Primul candidat care a decis să intre oficial în bătălia pentru Primăria Mediaş a fost Tiberiu Iacob. În vârstă de 51 ani, acesta este căsătorit şi are un copil. De profesie inspector pentru situaţii de urgenţă, Iacob lucrează în cadrul fabricii Emailul şi candidează din postura de independent atât pentru fotoliul de primar, cât şi pentru un eventual mandat de consilier local. În sprijinul candidaturii sale, acesta a depus peste 1.000 semnături pentru funcţia de primar, respectiv 960 pentru cea de consilier local.


Inginer constructor

Social-democraţii mizează la alegerile locale din acest an pe un candidat tânăr. Mihai Macaveiu este inginer de profesie, are 35 ani, este căsătorit şi are un copil. Acesta a urmat Facultatea de Construcții a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar din anul 2004 a revenit la Mediaş, unde a activat în cadrul mai multor firme şi a obţinut autorizaţia de diriginte de şantier. Din anul 2015, conduce o firmă de consultanţă în construcţii, iar tot de anul trecut a intrat şi în politică.


Candidat puternic

Gheorghe Roman are 44 ani, este căsătorit şi are un copil. Inginer de profesie, candidatul Partidului Naţional Liberal se află în prezent la cel de-al doilea mandat de deputat în Parlamentul României. Absolvent al Facultăţii de Inginerie de la Universitatea Piteşti, acesta a obținut şi un masterat în Managementul Integrării Europene şi al Administraţiei Publice, obţinut la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Roman a fost director general al societăţii Meditur, iar ulterior, în 2008 şi 2012, a câştigat de două ori consecutiv alegerile pentru un fotoliu de deputat.


Fost consilier şi viceprimar

George Petrescu este şi el inginer. Acesta a fost consilier local, respectiv viceprimar al Mediaşului până acum două săptămâni, când a fost radiat din Partidul Naţional Liberal. Candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor are vârsta de 52 ani, este căsătorit şi are doi copii. Petrescu se află la cea de-a treia încercare de a câştiga fotoliul de primar, după ce la alegerile locale din 2008, respectiv 2009, s-a clasat de fiecare dată pe poziţia a treia.


Consilier independent

Ioan Petrariu este de profesie jurist şi lucrează în cadrul societăţii Transgaz. În vârstă de 48 ani, acesta este căsătorit şi are un copil. În anul 2012, acesta a reuşit să intre în Consiliul Local Mediaş ca şi candidat independent. La alegerile locale din luna iunie, Petrariu candidează din postura de independent, atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru un post de consilier local.


Cel mai tânăr candidat

Cristian Marian este cel mai tânăr candidat care participă la alegerile locale programate în data de 5 iunie. În vârstă de 34 ani, acesta este căsătorit şi are doi copii. De profesie inginer, Marian lucrează în cadrul societăţii Romgaz. El a mai candidat la alegerile parlamentare din noiembrie 2012 pentru un fotoliu de deputat. De asemenea, a fost consilier local din partea liberalilor până anul trecut, atunci când a demisionat din partid. De această dată, Cristian Marian merge independent atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru cea de consilier local.

 

Oameni noi

Partidul Mişcarea Populară şi Partidul România Mare propun pentru fotoliul de primar oameni noi în politica locală. Astfel, Alexandru Oltean este de profesie manager şi conduce în prezent o societate comercială din oraş. Candidatul Partidului Mişcarea Populară are 40 ani, este căsătorit şi are doi copii. În ceea ce îl priveşte pe Florin Sebastian Cheţan, acesta are 36 ani, este căsătorit şi are doi copii. Candidatul Partidului România Mare este de profesie economist şi lucrează în cadrul societăţii JLG Mediaş.


Dublă candidatură

Cel de-al patrulea candidat independent la alegerile locale din 5 iunie este Alexandru Pleşca. Jurist de profesie, acesta lucrează ca şi avocat la Mediaş, fiind membru al Baroului Sibiu din ianuarie 2007. Alexandru Pleşca are 37 ani şi este căsătorit. Pe  lângă candidatura pentru fotoliul de primar, acesta a depus un dosar cu semnături de susţinere a candidaturii sale şi pentru Consiliul Local Mediaş.

    Trimite prin e-mail