vineri, 6 mai 2016

Publicat la 5/06/2016 02:03:00 p.m. de Redacţie

A venit şi eşecul! Gaz Metan a fost învinsă pe teren propriu de Chindia Târgovişte


Gruparea de pe Târnava Mare a pierdut prima partidă oficială din acest an şi a ratat şansa de a se desprinde decisiv în clasamentul seriei a doua. Formaţia lui Cristian Pustai a cedat, pe teren propriu, în faţa Chindiei Târgovişte, cu scorul de 3-1. Alb-negrii au condus prin golul marcat de Cristian Gavra încă din minutul 3, însă s-au văzut egalaţi până la pauză, iar apoi au pierdut jocul pe fondul unor greşeli individuale. Duminică, cele două formaţii se întâlnesc din nou în campionat, însă de această dată la Târgovişte.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut un început perfect de meci în faţa Chindiei şi a deschis scorul în minutul 3, atunci când George Neagu a centrat în careu, de unde Cristian Gavra a reluat din voleu sub transversală. Atacantul alb-negrilor a mai avut apoi două ocazii de a marca, în minutele 5 şi 6. Mai întâi, portarul Chindiei a reţinut o minge pe care acesta şi-a dat-o prea în faţă, iar apoi lovitura sa de cap după un corner a căzut pe plasa porţii adverse. Chindia a egalat în minutul 29, în urma unei erori în defensiva alb-negrilor. Crinel Stoica a lovit mingea cu capul, de la unsprezece metri, iar aceasta s-a dus lângă bara din dreapta lui Călin Albuţ, rămas spectator.

Repriza Chindiei

Gaziştii au revenit de la cabine cu gândul de a trece din nou în avantaj, însă cei care au făcut-o au fost oaspeţii. În minutul 57, Cherchez a profitat de o bâlbâială în defensiva gaziştilor, a pătruns în careu, a şutat la colţul scurt, mingea i-a trecut printre picioare lui Albuţ şi a intrat în poartă. Alb-negrii au forţat egalarea, însă cei care au mai înscris au fost tot vizitatorii. În minutul 89, Neguţ a fost faultat de Neacşa în careu, iar Honciu a transformat lovitura de pedeapsă şi a consfinţit victoria formaţiei sale cu scorul de 3-1.


A lipsit atitudinea

La finalul partidei cu Chindia, tehnicianul alb-negrilor era vizibil dezamăgit că aceştia au ratat ocazia de a se desprinde în fruntea seriei. Cristian Pustai speră ca eşecul să fie doar un accident şi a criticat lipsa de atitudine a jucătorilor săi în anumite momente ale jocului. „Am avut trei-patru situaţii foarte bune în prima repriză, le-am ratat cu nonşalanţă, iar pe urmă s-a întors jocul. Se mai întâmplă! Din păcate, nu suntem atât de puternici încât să ştim să gestionăm momentele importante. La UTA era un moment important dacă reuşeam să ne desprindem, cu Chindia, la fel, am avut toate şansele să ne desprindem, dar din păcate s-a terminat rău. S-a încheiat un tur, încă suntem pe primul loc, încă depindem de noi, accidente mai sunt. Să sperăm că a fost doar un accident, pentru că dureroară a fost atitudinea faţă de jocul de fotbal, pentru că trebuie să îţi doreşti până fluieră arbitrul sfârşitul meciului“, a explicat Cristian Pustai.


Revanşa la Târgovişte

Etapa cu numărul VI din play-off aduce pentru Gaz Metan o confruntare tot cu Chindia. Duminică dimineaţa, de la ora 11.00, cele două formaţii se vor afla din nou faţă în faţă, însă de această dată la Târgovişte. Pentru a-şi menţine avantajul de trei puncte pe care îl are în prezent, gruparea de pe Târnava Mare are nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate în această partidă. 

Cristian PUSTAI | antrenor: „La sfârşitul săptămânii trecute a fost doar o bătălie, însă războiul continuă. Noi am relansat, din păcate, lupta pentru promovare. Am rămas pe primul loc şi va trebui să păstrăm această diferenţă. Duminică va trebui să ne luptăm pe viaţă şi pe moarte pentru acest lucru. Sper să fi învăţat ceva din înfrângerea de etapa trecută.“
    Trimite prin e-mail