vineri, 8 aprilie 2016

Publicat la 4/08/2016 01:32:00 p.m. de Redacţie

Petrescu, pus pe liber de la partid. Și de la Primăria Mediaș


George Petrescu a fost radiat din PNL Mediaş şi își va pierde fotoliul de viceprimar.


Autor: Alex PÎNTEA

Liberalii au hotărât să ia această măsură după ce Petrescu a anunţat că va candida pentru fotoliul de primar din partea Alianţei Liberal-Democraţilor. În urma deciziei de radiere, acesta a rămas fără sprijin politic şi va pierde calitatea de consilier local, respectiv pe cea de viceprimar.

Au votat în unanimitate

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o şedinţă a Biroului Permanent Local al PNL Mediaş. În cadrul acesteia, s-a luat decizia ca George Petrescu să fie radiat din rândul membrilor, în condiţiile în care a încălcat statutul partidului. Liberalii spun că au aşteptat o demisie de onoare, întrucât Petrescu a virat spre ALDE, şi că nu l-au inclus pe lista PNL din cauza problemelor sale cu legea şi a nerealizărilor din mandatul de viceprimar. „Având în vedere problemele pe care domnul Petrescu George le are cu justiția şi toate nerealizarile din acest mandat, nerealizări de care medieşenii îl consideră responsabil şi pe domnia sa, PNL Mediaș a decis să nu îl mai includă la alegeri pe lista de candidați la Consiliul Local şi nici să nu îl mai sprijine pentru a obține alte funcții în administrația locală. Conducerea organizației locale a PNL Mediaș a votat în unanimitate radierea sa din partid şi a înaintat această propunere Biroului Permanent Județean Sibiu“, a precizat Elena Sajgo, purtătorul de cuvânt al PNL Mediaş. În replică, Petrescu susține că va contesta radierea sa din PNL. „Consider că decizia de radiere a mea este abuzivă și nestatutară. Aceste măsuri s-au luat împotriva mea fără a mi se da posibilitatea, conform prevederilor statutare, de a mă apăra“, a afirmat el.

La mâna prefectului

La rândul său, Organizaţia Judeţeană a PNL a sesizat Prefectura cu privire la pierderea calităţii de membru a lui George Petrescu și a solicitat ca prefectul Cristian Roman să constate încetarea mandatului de viceprimar al acestuia şi să declare postul vacant. „În temeiul art. 12, alin. 3 din Legea 393/2004, vă solicităm ca, în termen de 30 de zile de la data prezentei sesizări, să constatați, prin ordin, încetarea mandatului viceprimarului Petrescu George Stelian, înainte de expirarea duratei normale a acestuia şi să declarați vacant locul acestuia în cadrul Consiliului Local al municipiului Mediaș“, se arată în adresa depusă la Prefectură.
    Trimite prin e-mail