joi, 3 martie 2016

Publicat la 3/03/2016 01:00:00 p.m. de Anonim

O nouă reglementare ne afectează pe toți

Diana Pavelescu, secretar general al Comisiei de Agricultură PNL şi primvicepreședinte PNL Sibiu, susţine că noile reglementări privind colectarea deșeurilor afectează bugetul consumatorilor și periclitează mii de locuri de muncă în industria autohtonă.


Autor: Margareta LUPU

Diana PAVELESCU
Ea afirmă că problema reciclării ambalajelor este o problemă de importanță națională, pentru că toți vom scoate din buzunar mai mulți bani pentru mâncare, băuturi și articole de primă existență/necesitate. Scumpirile tuturor produselor care necesită un ambalaj, din cauza OTR-urilor și a legislației care le favorizează, generează probleme sociale în lanț. „Noi, aici, la Sibiu, avem aproape 400.000 de locuitori ai Sibiului, 137.500 de gospodării, mii de producători, sute de mii de angajați care vor fi afectați de aceste scumpiri, în special la alimente și băuturi. Gândiți-vă că un litru de lapte va costa aproape cu un leu mai mult. Toți avem copii, știm cât de mult înseamnă ca familiile să aibă măcar lapte pentru cei mici. Pâinea și ea va costa mai mult, pentru că este ambalată și pentru că OTR-urile nu-și respectă obligațiile”, explică Pavelescu.
Potrivit acesteia, 20 la sută din firmele înregistrate în județ sunt în pericol să opereze concedieri. „Avem semnale că zeci de societăți sunt nevoite să intre în insolvențe și mii de oameni vor fi nevoiți să plece acasă. Gândiți-vă ce impact social va avea această favorizare a OTR-urilor, familii care rămân fără serviciu și creșterea pețurilor la mijloacelor de subzistență mâncare, lapte, sucuri și alte produse necesare unei vieți decente”, acuză Pavelescu.
    Trimite prin e-mail